Ön lisans düzeyinde okutulan sahne makyajı öğretim programı içeriğinin yeterliğinin belirlenmesi
Determination of the content of stage make up training program sufficieny in associate degree
  1. Tez No: 331689
  2. Yazar: PINAR BULUT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. FATMA AYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Giyim Endüstrisi, Education and Training, Clothing Industry
  6. Anahtar Kelimeler: Makyaj, Sahne, Ders İçeriği, Make-up, Stage, Lecture Content
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu araştırmada belirlenen hedef grupların Ön Lisans Düzeyinde Sahne Makyajı Öğretim Programında yer alması gereken ünitelerin ve konularının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Evrenini, Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunu akademisyenler, öğretmenler, ilgili sektörde görev yapan uzmanların oluşturduğu araştırmanın örneklemini; random yöntemiyle belirlenmiş toplam 200 kişi oluşturmaktadır.Araştırma, Tarama Modeline dayılı, Betimsel Araştırma Yöntemi ile yapılmıştır. Araştırmada kullanılan anket, ?Ön Lisans Düzeyinde Okutulan Sahne Makyajı Öğretim Programı İçeriğinin Yeterliliğinin Belirlenmesi? için araştırmacı tarafından hazırlanmıştır. Anketin hazırlanabilmesi için konu ile ilgili akademisyen, sahne makyajcıları ve branş öğretmenlerinden oluşan rasgele belirlenmiş 20 kişiyle ön görüşme yapılıp, uzman görüşü alınmıştır. Sonuçta Ek 1'de sunulan anket hazırlanarak uygulanmıştır. Ankette yer alan görüşlerin frekans, yüzde ve aritmetik ortalamaları bulunmuştur. Anlamlılık tespiti için gruplar arasında Tek Yönlü Varyans Analizi (t Testi) kullanılmıştır.Araştırma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda sorulara verilen cevapların aritmetik ortalamalarının değerleri, tek yönlü varyans analizi (t Testi) ve Tukey Testi sonuçları dikkate alınarak ?Ön Lisans Düzeyinde Okutulan Sahne Makyajı Öğretim Programı İçeriğinin Yeterliliğinin Belirlenmesi? için önerilen üniteler ve konular belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study aims to define the opinions of identified sample groups on essential content of Stage Make-Up Training Program Sufficiency in Associate Degree. Figurative method was employed in this study. The universe of this study is built up by Academicians, teachers, expert people operating in the relevant fields which are graduated from Hairdressing and Beauty Education Department. Sample of the research is determined randomly comprised 200 people.The study was done through descriptive research method based on scanning model. The questionnaire of the research was designed by the researcher so as to determine the contents of the courses of ?Stage Make-Up Training Program Sufficiency in Associate Degree?. In order to be able to prepare the questionnaire, total of randomly chosen 20 people composed of master professionals and instructors were interviewed initially and expert opinion was received. Consequently, a questionnaire was prepared and applied to 200 respondents. The frequency, percentage and arithmetic average of the views in the study were calculated. One Directional Variance Analyse (F Test) was employed to determine significance. In case whether a significant difference occurs or not, in the group of master professionals and instructors, t Test is used.The arithmetic average of the data obtained as a result of this research has determined subjects and subject analysis for the ?Stage Make-Up Training Program? by taking account the One Directional Variance Analyse (F Test) and and Tukey Test results.