Performans yönetimine göre ücretlendirme ve Türkiye'de KOBİ'lerde uygulanması üzerine bir çalışma
A case study on pricing based on performance managament and its implementation on SMEs in Turkey
  1. Tez No: 331946
  2. Yazar: GÖKÇE ÇETİN
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. PINAR İMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performans, Ücret, KOBİ, Performance, Wage, SME
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışma performansa dayalı ücret sistemi ve performansa dayalı ücret sisteminin Türk KOBİ?lerinde nasıl uygulandığı ile ilgilidir. Bu kapsamda performansa dayalı ücret sistemini uygulayan özel sektörde faaliyet gösteren KOBİ ler incelenmiş ve bunlardan dört tanesi ele alınmıştır. İnceleme yapılan bu şirketlerin insan kaynakları departmanları ve ilgili kişilerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiş ve bu görüşmeler sonucunda performansa dayalı ücret konusunu nasıl uyguladıkları anlaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is interested in performance based salary system and its applications on the Turkish small and medium sized enterprises (SMEs). To do this the SMEs in the private sector were analyzed and four of them were selected to make a deeper analyze. In the selected SMEs, face to face interviews were conducted with the human resources managers to understand how they are performing the performance based salary system.