Küresel markaların algılanışı:Küresel ve küyerel reklam algısı üstüne etkiye yönelik bir çalışma
Global brands perception: A study of effect on the perception of global and glocal advertising
  1. Tez No: 331947
  2. Yazar: UFUK TÖRÜN
  3. Danışmanlar: DR. PINAR İMER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Küyerelleşme, Küresel Reklam, Küyerel Reklam, Yerel Öğeler, Tüketici Tutumu, Globalization, Glocalization, Global Advertisement, Glocal Advertisement, Local İtems, Consumer Attitude
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
Küresel işletmeler uzun vadede kalıcı olabilmek ve hedeflerine ulaşabilmek için tüketici istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ürün veya hizmet sunmak durumundadırlar. Bu doğrultuda da akılda kalıcılığı pekiştirip, müşterilerine kendilerini yakın hissettirerek onların çerçevesinden pazarlama tanıtım türlerinden olan reklamlarını revize etmek ya da kurgulamak durumundadırlar. Bundan dolayı küresel firmaların ülke farklılık ya da yerel öğelerine yönelik reklam türü olan küyerel reklamı kullanarak istedikleri sonuçlara ulaşabilmek konusunda bu türe ağırlık vermelidirler. Bu çalışmanın amacı küresel firmaların yerel öğeleri kullanarak küresel ve yerel karması küyerel reklamları ile küresel reklamları arasındaki farklar vurgulanarak, tüketici tutum ve istekleri doğrultusunda hangisinin bir diğerine olan üstünlüğünün araştırılmaya çalışılmasıdır.
Özet (Çeviri)
In order to build a sustainable presence in their market and achieve their targets, global companies have to offer their products or services in line with their customer's requests and needs. Therefore, in order to ensure their memorability with their clients, global companies have to take their clients' values into consideration by making them feel closer to their brands, and they have to review or plan their advertisements accordingly. So global companies should focus on this glocal advertisement species which is taken into consideration differences of country or local items. İt?s more usefull for them about managing to reach their desire results. This study wanted to emphasize differences between global firms? global advertisement and glocal advertisement which is union of global and local advertisements. Aim of this survey is to determine which type of advertisement is more effective for the consumer?s attitude and desires.