Tiyofenin elektrokimyasal polimerizasyonu karakterizasyonu ve biyosensör olarak geliştirilmesi
Electropolymerization of polythiophene and the development of biosensors
- Tez No: 333029
- Danışmanlar: PROF. DR. HAŞİM YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: İTO, SEM, Politiyofen, Elektropolimerleşmeiv, ITO, SEM, Polythiophene, Electropolymerization
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nevşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada susuz ortamda tiyofen monomerinin hangi şartlar altında ve hangi konsantrasyonda İTO (indiyum kalay oksit), GC (camsı karbon elektrot) ve paslanmaz çelik elektrot yüzeyine elektropolimerizasyon yöntemiyle kaplandığı optimum şartlarıbelirleyerek, politiyofenle kaplanan bir çalışma elektrodu hazırlanmıştır. Politiyofenle kaplanan çalışma elektrodunun uygulama alanı olarak da 0,1 M 100 mL su içerisinde hazırlanan fosfat tamponu ve 0,1 M 100 mL su içerisinde hazırlanan asetat tamponu içerisinde 10-2 M dopamin, askorbik asit, histamin, ve sistein çalışmaları yapılmıştır. En iyi sonuçlar 0,1 M asetat tamponu içinde hazırlanmış 10-2 M dopamin ve askorbik asitteki pik akımlarında görülmüştür. Deneysel çalışmalar neticesinde İTO yüzeyinde 100 mV/s tarama hızında 10 döngülü olarak 1000-1600 mV çalışma aralığında uygun kaplamalar elde edilmiştir. Elde edilen polimer iletken filminin karakterizasyon çalışmaları içinse CV, temas açısı, SEM, FTIR ve AFM spektroskopik teknikleri kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study; polythiophene what circumstances and in what concentration of nonaqueous media were covered with İTO, GC, and stainless steel electrode to find the surface of the electropolymerization to prepare the working electrode modified polythiophene. This electrode application of 100 mL of 0.1 M acetate buffer into water and 100 mL of 0.1 M phosphate buffer into water to work 10-2 M histamine, cysteine,dopamine and ascorbic acid. The top result, 0.1 M acetate buffer in water was prepared 10-2 M dopamine? s and ascorbic acid peak current. Results of an experimental study,scan rate of 100 mV/s on the surface of ITO, as a cycle of 10 plates were obtained from the appropriate operating range 1000-1600 mV. For conductive polymer film obtained characterization studies were used by CV, SEM, AFM, Contac Angle and FTIR.