Hizmet içi eğitimin çalışanların performansına etkileri: Sağlık açısından değerlendirme
In-service training effects on human performance: In terms of health assessment
  1. Tez No: 333226
  2. Yazar: PERİHAN ALTIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık kurumu, Hizmet içi eğitim, Personel, Verimlilik, Health facility, in-service training, Personnel, Productivity
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bilginin önemi son yıllarda giderek artan bir konuma gelmiştir. Ekonomik faaliyetler, bilgi teknolojilerinin önem kazanması ve ilerlemesinin artmasıyla küresel bir yapıya bürünmüştür. Bu durum bilgi rekabet avantajım oluşturmuştur.îşletmeler faaliyetlerini bilgi teknolojileri sayesinde yaymış ve rekabet çabalarında bilgi ve bilgi teknolojilerini stratejik bir güç olarak kullanmışlardır.Diğer tüm insanlar da bu değişim ve gelişimlerin içinde yer almak zorundadırlar, bu da ancak eğitimle olabilmektedir. Başka bir değişle sadece kişisel olarak değil her meslek, her kurum, her işveren, her iş gören kendi var oluş sebebi içinde bu değişimleri takip etmek zorundadırlar. Kişiler kendi yetişmeleri için formal eğitim sonrası daha üst eğitimleri takip ederlerken, meslekler ise çeşitli mesleki konulardaki gelişmeleri meslek üyelerine çeşitli eğitim programlarıyla verirken, kurumlar da bünyelerinde çalıştırdıkları kişilere çeşitli hizmet içi eğitim programlan düzenleyerek bu değişim içinde varlıklarım sürdürmektedirler.Bu çalışmada yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda sağlık kurumlarında uygulanan hizmet içi eğitim programının içeriği hakkında genel bilgi verilmektedir. Eğitimi alan personelin verimliliğini bu verilen hizmet içi eğitimin nasıl arttırdığına yer verilerek nasıl bir eğitim olması gerektiği ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Information present century, due to the age of technology, open to innovation, which changes the difference immediately, capturing and human communities are continually being trained by him in this situation. All other people must take part in this change and development, this can only be educational. In other words, not only personally every profession, every corporation, every employer, every business who have to follow these changes in their own reason for existence. After their formal education to catch up with people who follow higher education, while in recent occupations of the various vocational training programs in a variety of issues, while developments in the profession, institutions, bodies of persons employed in this change by organizing various training programs exist.In this study, in line with the above-mentioned issues in health institutions are given general information about the content of the in-service training program and training of those involved in the training of staff in-service training given to the efficiency of this training and how it should be given in how arttirdigina tried to uncover.