Şehir pazarlaması ve şehir markalaşması çerçevesinde şehir imaj algısının ölçümü: Eskişehir'de bir uygulama
Measurement of city image perception in terms of city marketing and city branding: An application in Eskisehir
- Tez No: 333623
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN KİRACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Şehir Pazarlaması, Şehir Markalaşması, Şehir İmajı, Eskişehir, City Marketing, City Branding, City İmage, Eskisehir
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
Bu çalışma ile günümüzün modern yerleşim yeri olan şehirler, şehir pazarlaması ve şehir markalaşması açısından değerlendirilmiştir. Çalışmanın uygulama kısmında şehir pazarlaması ve şehir markalaşması çabaları sonucunda şehir halkında ve şehir ziyaretçilerinde oluşan şehir imaj algısı incelenmiştir. Araştırmada şehir halkının algılanan imajının, şehrin soyut imaj unsurları üzerindeki etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın ilk iki bölümünde teorik bilgilere yer verilirken, teorik bilgiler doğrultusunda yapılan uygulama çalışmasıyla ilişkin bilgilere üçüncü bölümde yer verilmiştir. Uygulamada Eskişehir Halkı?nın algılanan imaj unsurlarının, Eskişehir?in soyut imaj unsurları üzerindeki etkisi incelenmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular ilgili bölümde yorumlanarak çalışma sonlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
With in this research, cities of the modern-day settlement has been evaluated in terms of city marketing and branding of the city. In the application part of the study, As a result of the efforts for city marketing and city branding examined the perception of the city image towards people of city and its visitors. In this study, the perceived image of the city's population, was to determine the effect on the elements of an abstract image of the city. Theoretical information is given in the first two parts of the study. In the direction of these theoretical information for perfomed application work has been described on thrid part. In practice, the elements of perceived image of Eskişehir population investigated effects on the elements of an abstract image of Eskişehir. The findings from the research study has been finished interpreting the relevant section.