Kemallettin Tuğcu'nun romanlarında kurgu ve gerçeklik
Fiction and reality in Kemalettin Tuğcu's novels
- Tez No: 333743
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SEZAİ COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Kurgu, gerçeklik, çocuk, edebiyat, çocuk edebiyatı, Fiction, Reality, Children, Literature, Children's Literature
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 222
Özet
Bu mastır tezi Kemalettin Tuğcu'nun romanlarındaki kurgu ve gerçekliği tespit etmek için yapılan bir çalışmadır. Çalışma yedi bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde metin kavramı üzerinde duruldu. İkinci bölümde tahkiyeli metinlerde kurgu ve gerçeklik yansımaları araştırıldı. Tezin üçüncü bölümünde ise gerçeklik kavramının hem Türk edebiyatında hem dünya edebiyatındaki anlamları irdelendi. Dördüncü bölümde ise henüz üzerinde tartışmaların bitmediği çocuk edebiyatı incelendi. Beşinci bölümde Kemalettin Tuğcu'nun hayatı, sanatı ve eserleri üzerinde duruldu. Altıncı bölümde çalışmanın metodolojisi ve yöntemi hakkında bilgi verildi. Yedinci bölümde Tuğcu'nun eserlerini incelenmesi yer almaktadır. Tezimizin sonunda ise sonuç ve değerlendirme yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
This master's thesis is a study of determining the fiction and reality of Kemalettin Tuğcu?s novels. The thesis consists of six chapters. In the first part of the thesis express what we mean by the concept of text while in the second part Narrating texts investigated about reflections of the fiction and reality. In the third part of the thesis, meaning of the concept of reality is discussed in the Turkish literature and world literature. In the fourth part of the thesis, children's literature is reviewed while not end the debate over yet and whether the children's literature at the different views. Fifth part of the thesis is focused on Kemalettin Tuğcu?s life, art and works. Six part of the thesis is informed us about the study methodology and the method of the thesis. Seventh part of the thesis is examination of the works of the Tuğcu.