Diferansiyel eşitsizlikler
Differential inequalities
  1. Tez No: 337048
  2. Yazar: EMEL AYDIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YALÇIN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hacim İntegral Metodu, Phragmen-Lindelöf Prensibi, Volume Integral Method, Phragmen-Lindelöf Principle
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uygulamalı Matematik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Verilen kısmi türevli denklemin çözümünün uygun bir ölçüm fonksiyonu yardımıyla birinci mertebeden diferansiyel eşitsizlik elde edilmekte ve bu eşitsizlik, başlangıç koşullarına bağlı olup çözümün bir ölçüm fonksiyonuna göre yazılmaktadır. İlk olarak Neumann problemi için ?Hacim İntegral Metodu? diye adlandırılan yöntem gösterilmektedir.Lineer olmayan sınır koşulu altındaki dalga denkleminin çözümlerinin davranışları incelenmektedir. Homojen başlangıç ve sınır koşulları altında p-Laplesyen terim içeren doğrusal olmayan denklemin çözümünün davranışı incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
For the solution of a given partial differential equation it is obtained a first order differential inequality with the help of an appropriate measure and this inequality, depending on the initial conditions, is written, by use of the measure. First, for the Neumann problem so-called ?Volume Integral Method? has be introduced.Behavior of solutions of nonlinear wave equation under some boundary conditions is examined. Spatial behaviour of the solution of a nonlinear wave equation under homogeneous initial and boundary conditions with p-Laplasyen term are investigated.