Tüketici yaşam tarzlarının sosyal ağ pazarlaması üzerindeki etkileri: Türkiye-Kazakistan karşılaştırması
The effects of consumer life styles on social network marketing: Comparison of the Turkey-Kazakhstan
- Tez No: 337410
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜLGÜN NAZAN GÜNAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tüketici davranışı, Sosyal Ağ Pazarlaması, Yaşam Tarzı
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Teknolojinin hızlı gelişmesinin internet ve internet uygulamalarının bugünün rekabet yapısı ve modelleri üzerinde etkileri büyüktür. İnternetin yarattığı değişimin, bilgi değişiminde, iletişimde, tüm iş süreçlerinde ve pazarlama uygulamalarında etkili olduğu görülmektedir. İnternette yer alan sosyal ağ siteleri firmalar tarafından birer iletişim ve reklam aracı olarak, hedefe alınacak tüketicilerin gruplandırılmasında ve mesajların iletilmesinde kullanılmaya başlanmıştır. Bu siteler, firmaların mevcut müşterileriyle iletişimde olmalarını sağlamakla beraber potansiyel müşterilere ulaşmada yardımcı olmaktadır. Bu araştırmanın amacını Kazakistan ve Türkiye için tüketici yaşam tarzlarının sosyal ağ pazarlaması üzerindeki etkilerini incelemek oluşturmaktadır. Bu genel amaç doğrultusunda Kazakistan ve Türkiye için tüketici yaşam tarzı grupları ve sosyal ağ pazarlamasına etkili olan değişkenler belirlenmeye ve tüketici yaşam tarzının sosyal ağ pazarlaması üzerindeki etkisi incelenmeye çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
The effects of rapid development of technology and internet applications are very strong on the today?s competitive structure and models. It has been seen that the changes created by internet are effective in information exchange, communication, all business processes and marketing applications. The social networking sites in internet has been utilized by companies as a communications and advertising tool for grouping the targeted the consumers and communicating their messages. These sites, besides providing keeping in touch with companies? current customers, helps to reach the potential customers as well. Analyzing the effects of consumers? life styles on social network marketing for Turkey and Kazakhstan constitutes the purpose of this research. In line with this general purpose, lifestyle groups and the varibles which are affecting the social network for Turkey and Kazakhstan, and also the effect of consumer life style on social network marketing will be tried to be investigated.