Yetenek yönetiminde kurumsal iletişim uygulamalarının rolü ve etkinliği
The role and effectiveness of corporate communication's applications in talent management
  1. Tez No: 337411
  2. Yazar: MUSTAFA YALÇIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GAYE ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Yetenek, Yetenek Yönetimi, Yetenek Rekabeti, nsan Kaynakları Yönetimi, Kurumsal ?leti?im, Talent, Talent Management, War for Talent, Human Resource Management, Corporate Communication
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Değişen iş koşulları ve kurumlar arasında artan rekabetle birlikte, insan kaynağı kurumların etkinliğinin artmasında öne çıkan kavram olmuştur. Bu rekabet ortamında üstünlük sağlayabilmek ve bu üstünlüğü devam ettirebilmek için işletme yöneticileri, stratejiler geliştirmekte; bunun içinde stratejileri gerçekleştirecek en yetenekli çalışanı işletmeye kazandırmayı hedeflemektedirler. Yetenekli kişilerin kuruma kazandırılmasının yanı sıra bu kişilerin elde tutulmasını ve onlardan maksimum derecede faydalanmayı sağlamak kurumlar açısından son derece önemli olmaktadır. Bu gelişmeler, işletmelerin yetenek yönetimi ve bu doğrultuda ortaya koyacakları çalışmaların değerini sürekli olarak artırmaktadır. İşletmeler için söz konusu yetenekli çalışanların uzun süreli istihdamı ve sürekli gelişimleriyle ilgili yapılması gerekenlerin başında, kurum içinde doğru iletişim stratejilerini belirlemek ve uygulamak yer almaktadır. Bu bağlamda kurumsal iletişim uygulamalarının yetenekli çalışan üzerindeki olumlu etkisine ilişkin görüşler ivme kazanmaktadır. Dolayısıyla bu konuda çalışma yapmanın alan literatürüne katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu tez çalışmasında; kurumsal iletişim uygulamalarının çalışanların yeteneklerinin artırılmasındaki rolü ve etkinliğe ilişkin kuramsal görüş ve yaklaşımlar irdelenmekte ve kuramsal çalışmayı destekleyen araştırma çalışmasına yer verilmektedir. Bu kapsamda tezin ilk bölümünde, yeni bir olgu olan yetenek yönetimi kavramının ayrıntılı olarak ele alınması, ikinci bölümde, kurumsal iletişimle olan ilişkisinin irdelenmesi ve üçüncü bölümde de, bu ilişkinin çalışma sahasındaki yansımalarına ilişkin araştırmanın yürütülmesi planlanmaktadır. Sonuç olarak ?Yetenek Yönetiminde Kurumsal İletişim Uygulamalarının Rolü ve Etkinliği? başlığını taşıyan tez çalışmasının literatür gelişiminin yanı sıra kurumsal iletişim ve insan kaynakları yönetimi profesyonellerine de katkı sağlaması amaçlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
With changing working conditions and increasing competition between institutions, human source has been a very important concept to increase efficiency of institutions. In this competition environment, business executives improve strategies in order to overtop and to sustain this superiority and they intend to employ the most skilled worker to be able to realize these strategies. As well as employing skilled workers, it is important to retain these workers and to benefit substantially from them. These developments increase the value of talent management of business and exercises they develop accordingly. The most important thing, that must be realized about skilled workers' long-term employment and continuous developments for business entities, is to determine right communication strategies within the institution and to apply them. Opinions regarding the positive effect of institutional communication applications on skilled worker have gained speed. Consequently, studying in this field will mostly contribute to literature. In this thesis, role of institutional communication applications to increase skills of workers and institutional opinions and approaches about effectivity are examined and a research supporting this institutional study is included. In this context, we are planning to handle skill management at first chapter of this thesis, to examine relation with institutional communication at second chapter of thesis, to conduct regarding research in study field at third section of thesis. Consequently, this thesis named ?Role and Effectivity of Institutional Communication Applications in Skill Management? will hopefully contribute to human resources management professionals and institutional communication along with literature development.