İşletmelerde itibar yönetimi sürecinde kurumsal reklâmın işlevi ve önemi
The importance and function of corporate advertising during process of reputation management in organiations
  1. Tez No: 337436
  2. Yazar: SEDA ÖRS
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLAY BAŞOK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İşletme İtibarı, İşletme Reklâmı, İşletme İmajı, Corporate Reputation, Corporate Advertising, Corporate Image
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
Günümüz rekabet koşullarında işletmelerin ürün ya da hizmetlerini satabilmek, hedef kitle tarafından tercih edilen bir işletme olmak ve en önemlisi de hedef kitleleri ve paydaşlarının güvenini kazanmayı gerektirmektedir. İtibar; hedef kitle ve paydaşlar üzerinde zor inşa edilen ancak kolayca yitirilen bir olgudur. Özellikle son dönemlerde işletmeler tarafından daha fazla farkına varılan itibar kavramı, değişen hedef kitle davranışları ile birlikte işletmelerin ürün ve hizmetlerini üretip satmak ile birlikte aynı zamanda hedef kitle tarafından nasıl algılandıkları da önem kazanmaktadır. Bu nedenledir ki işletmeler imaj çalışmaları ile işletmeye yönelik bir itibar oluşturmaya çalışmaktadırlar. İşletme reklamı ise işletmelerin itibar çalışmalarında çalışanlarına, hedef kitlesine ve topluma yönelik yerine getirdiği sorumlulukları hedef kitleye reklâm yoluyla anlatarak hedef kitlenin işletmeye sempati ve güven duymasını sağlamaktadır. İşletme reklâmı; işletmenin mal ya da hizmetlerini hedef kitlelere ve paydaşlara anlatmak yerine işletmenin var oluş amacını, vizyonunu, misyonunu, felsefesini anlatarak ilişkilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle kurumsal reklâm; kurumsal itibarın inşasında önemli bir paya sahiptir. Buna bağlı olarak bu tez çalışması ?İşletmelerde İtibar Yönetimi Sürecinde Kurumsal Reklâmın İşlevi ve Önemi?ni birinci ve ikinci bölümlerde kuramsal kavramlarla anlatan 3. ve son bölümde ise seçilen bir işletme örneği üzerinden somutlaştıran bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
Today companies have to buy products and services, be preferred by the target audience and the most important win trust of targey audience under the conditions of competition. Companies built tough on the target audience and stakeholders but they lose easily about reputation. Especially in recent years companies recognize about reputation because target audience changed so companies have to buy products and services and companies have to know how they perceive about our. Therefore companies work for competition via corporate image. Companies work to explain corporate reputation efforts for employees of the organization, fulfills the responsibilities for the target audience and the community via corporate advertising thus target audience provides sympathy and confidence in the organization. Corporate advertising never explains company?s products and services; it explains company?s purpose of existence, vision, mission, philosophy and companies aims to improve relations with them. Thus, corporate advertising is very important for corporate reputation. Consequently, this thesis explains the theoretical concepts in the first and second parts, third and the last part is a study of selected embody the example of an organization about the importance and function of corporate advertising during process of reputation management in organizations.