Hırsızlık suçu
Theft crime
- Tez No: 337611
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. BEHİYE EKER KAZANCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Malvarlığına Karşı Suçlar, Hırsızlık Suçu, Taşınır Mal, Hırsızlık Suçunun Unsurları, Hırsızlık Suçunun Nitelikli Halleri, Hırsızlık Suçuna Teşebbüs, Crimes Aganist Property, Theft Crime, Movable Goods, Elements ofThetheft Crime, Qualified Theft Crime Situation, Criminal Attempt to the Theft Crime
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Kamu Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 244
Özet
Hırsızlık, her toplum düzeninde ve hatta her din tarafından yasaklanan hukuksal ve ahlaksal bir ceza normudur. Bir başkasına ait taşınır bir malın, zilyedinin rızası alınmaksızın bulunduğu yerden yarar sağlamak amacıyla alınması olarak kısaca tanımlanabilecek olan hırsızlık suçu, Türk Ceza Kanunu?nun malvarlığına karşı suçları düzenleyen kısmında düzenlenmektedir. Çalışma, 2 bölüm ve sonuç kısmından oluşmaktadır. Birinci Bölümde, hırsızlık suçunun tanımı, benzer suçlarla mukayesesi ve suçun unsurları gibi konular incelenmektedir. İkinci Bölümde ise, suçun nitelikli halleri olarak, ağırlatıcı ve hafifletici nedenleri üzerinde durulmakta ve hırsızlık suçuna teşebbüs, iştirak ve içtima gibi konular ile usul hükümlerinin hırsızlık suçu açısından özellik arz eden durumları incelenmektedir. Çalışma, suçla ilgili genel değerlendirmelerin yer aldığı sonuç kısmı ile tamamlanmaktadır.
Özet (Çeviri)
Thetf is a ethical and judicial principle, which prohibited by all public orders and all religions. The thetf crime that can be defined as taking away a movable property belonging to someone else from its place in order to benefit without concent of the proprietor is involved in chapter of crimes aganist property of Turkish Criminal Code. This Thesis has two parts and a conclusion. The first chapter includes definititon of the theft crime, comparisons of similar crime types in the same chapter on the code and the elements of the crime. In the second chapter, qualified circumstances, sanctions of this crime will be explained and criminal attempt, accesory to the crime, concurrence of crimes and procedural provisions are analysed.In conclusion, in the last chapter is completed with the general evaluation of theft crime.