Türkiye'de firmaların finansal desteklerinin ekonomik analizi
The economic analysis of financial supports of firms in Turkey
  1. Tez No: 337612
  2. Yazar: ERDEM ALPTEKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZATEŞLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ?ler, Destekler, Destek Veren Kuruluşlar, Farkındalık, Firma Desteklerinin Etkinliği, SME?s, Supportive Measures, Supporting Establishments, Awareness, The effectiveness of support provided for companies
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Finans ve Bankacılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Firmalara destek veren kuruluşların arttığı ve firma desteklerinin toplumun daha geniş bir kesimi tarafından dile getirildiği görülmektedir. Firmalara destek veren kuruluşların sayısı artmasına rağmen, firma yöneticilerinin var olan desteklerle ilgili yeterince haberlerinin olmadığı veya yanlış ve eksik bilgilendirildikleri gözlemlenmektedir. Bu nedenle firmaların desteklerle ilgili farkındalıkları sorgulanmıştır. Bu durumdan ötürü firmalara destek veren kuruluşların yanı sıra firmaların üyesi bulundukları Oda ve borsaların, derneklerin, vakıfların ve benzeri sivil toplum örgütlerinin firma destekleriyle ilgili üyelerine bilgi vermeleri ve yeni destek programlarını hayata geçirebilmek için firmalarla veya firma desteği veren kurum/kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Başta finansal destekler olmak üzere firmalara sunulan desteklere yer veren söz konusu çalışmada, en güncel destekleri sunma konusunda hassasiyet gösterilmiştir. Firmalara sunulan desteklerin içeriği her geçen gün değiştiği için, mevcut destekleri kapsamlı anlatmak yerine, destek veren kurum ve kuruluşları genel hatlarıyla tanıtmak, firmalara sunulan tüm desteklerle ilgili genel bir fikir vermek ve İzmir?deki firma yöneticilerinin ve çalışanlarının farkındalığını arttırmak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
It is seen that the establishments that support companies are on the rise and that the support is provided in a more widespread manner. Despite the increase in the number of these establishments, we see that company managers are either insufficiently or wrongly informed on the existing supportive measures. Therefore the awareness of companies regarding these supportive measures has been questioned. Due to this situation, in addition to the supporting establishments, the Chambers, associations, foundations and similar Non Government Organizations, of which the company is a member, need to inform these companies on the supportive measures and cooperate with the establishments that provide supportive measures. In the said work, which is on the support provided for companies, financial support, in particular special attention was paid to present the most recent supportive measures provided for companies. As the scope of the support provided for companies changes every day, the goal has been to generally introduce the establishments that support companies, to inform companies in a general manner on the different types of support and to raise the awareness of company managers and employees in Izmir, instead of explaining the existing support in detail.