İşletmelerde kurumsal iletişim bağlamında web sayfaları (Örnek olay: Konya'da faaliyet gösteren işletmeler)
Businesses in the context of corporate communications web pages (Case study: Businesses operating in Konya)
- Tez No: 337709
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. ENDERHAN KARAKOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İletişim Bilimleri, İşletme, Public Relations, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletme, Kurumsal İletişim, Kurumsal İmaj, Kurumsal Kimlik, İnternet, Web Sayfaları, Management, Co^iorate Communications, Co^iorate Image, Ctmıorcıte Identity, Internet, W eb Pages
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
İletişim teknolojilerindeki hızlı değişim, bilgiye erişim imkânlarının çoğalması, ürün ve hizmet farklılıklarının azaldığı bir rekabet ortamının oluşmasına neden olmuştur. Bunun sonucunda daha homojen bir yapıya sahip ve kurumsal iletişim açısında daha dinamik kuruluşlar bir adım öne geçebilmektedir. Günümüzdeki hızlı değişime ayak uydurabilen işletmeler rekabet edebilir konuma gelmektedirler. İşletmelerin geçirdiği değişim aşamaları dikkatli bir şekilde incelenmeli ve bu doğrultuda gelecek planları yapılmalıdır. İşletmelerin çok çeşitli amaçları vardır. Bunları öncelikle; kar sağlama amacı, varlığını devam ettirme amacı ve sosyal sorumluluk amacı olarak sıralamak mümkündür. İşletmelerin bu temel fonksiyonlarını ne kadar iyi yerine getirdikleri onların başarılı bir kuruluş olup olmayacağını belirleyecektir. Özellikle kurumsal iletişime önem veren bir anlayışıyla hareket eden kuruluşlar, paydaşları tarafından çok daha fazla destek bulmaktadır. İnternet ve web sayfalarına her açıdan yeterli önemi veren işletmeler, kurumsal kimlik, imaj ve kurum içi, dışı iletişim faaliyetlerini çok daha etkin bir şekilde idame edebilmektedir. İşletmelerin amacına hizmet eden web sayfaları, diğer iletişim araçlarına göre çok daha az maliyetlidir. Kontrol edilebilirlik açısından uygundur ve çok daha hızlı bir şekilde mesajların aktarılabileceği bir mecra konumundadır.
Özet (Çeviri)
Rapidly changing in the communication technologies have caused increasing possibilities of information access and arising a competition environment that product and service differences are decreased. Consequently, more homogenous organizations and more dynamic organizations in terms of corporate communication have advantages. Organizations kept up with the rapidly changing in the nowadays are able to compete. For this reason, changing phases of organizations should be analyzed and should be done future plans in this direction. Organizations have various objectives. These are as follows: profit motive, corporate continuity, and social responsibility. Fulfilling this basic functions of organizations is an important indicator concerned their achievements. Especially organizations made a point of corporate communication are more supported by shareholder. Organizations made a point of internet and web page be able to effectively do activities such as corporate identity, image, in house communication, and external communication. Web pages are less cost according to the other communication instruments. Web pages are suitable in terms of controllability and swiftly transfer messages.