Datça yarımadası makrofungusları
Macrofungi of datça peninsula
- Tez No: 337895
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAKAN ALLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Macrofungus, Biyoçeşitlilik, Taksonomi, Datça Yarımadası, Türkiye
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 169
Özet
Bu çalışma 2011-2013 yılları arasında Muğla ili Datça Yarımadası makrofungus çeşitliliğini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Arazi çalışmaları özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılmış olup 247 makrofungus örneği toplanmıştır. Arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucunda 56 cins, 32 familya ve 2 sınıfa ait toplam 102 takson belirlenmiştir. Bunlardan 4?ü Ascomycetes, 98? u Basidiomycetes sınıfına aittir. 9 takson Türkiye için yeni kayıttır. Bütün taksonlar deskripsiyonları, fotoğrafları ve çalışma alanındaki yayılışları ile verilmektedir.
Özet (Çeviri)
This study was made to purpose of determination of the diversity of macrofungi of Datça Peninsula between the years of 2011-2013. 247 macrofungi samples were collected at the field study which was in the spring and autumn seasons. As a results of field and laboratuary studies, 102 taxa were identified belongs to 56 genus, 32 family and 2 classis. While, 4 of them belong Ascomycetes and the others are Basidiomycetes. 9 taxa of them are new record for Turkey. All of the taxa are given with their descriptions, photographes and distributions in the field. Key Words : Macrofungi, Biodiversity, Taxonomy, Datça Peninsula, Turkey.