Unit commitment with DGs in distribution systems
Dağıtım sistemlerinde dağıtık üretim ünite atamaları
  1. Tez No: 338305
  2. Yazar: MOHSEN BAYAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMET ERKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dağıtık üretim (DG), Ünite Atama (UC), ileri-geri süpürme, karışık tamsayı doğrusal programlama (MILP), Unit commitment (UC), forward-backward sweep, Mixed integer linear programming (MILP)
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu tezde dağıtık üretimin toplam elektrik üretim maliyetine etkisi incelenmiştir. Fotovoltaik (PV) generatörler içeren bir dağıtım sistemi göz önüne alınmıştır. PV üretimi ve digger geleneksel üretim kaynaklarını 24 saat boyunca programlamak için karışık tamsayı lineer programlama algoritması temelli unite atama (UC) algoritması kullanılmıştır. Daha sonra, UC sonuçlarının dağıtım hatlarının termal sınırlarında olup olmadığını kontrol etmek için bir dağıtım sistemi yük akışı algoritması kullanılmıştır. Son olarak önerilen metodoloji iki senaryolu olarak dağıtım sistemine uygulanmış ve sonuçlar analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis the impact of distributed generation (DG) on the total cost of generating electricity is investigated. A distribution system including PV (PV) generators is considered. A mixed integer linear programming based Unit Commitment algorithm is used to optimally schedule the PV generation and other conventional generation resources for 24 hours. Afterwards, a distribution system power flow algorithm is utilized to check whether the UC solution is within the thermal limitations of the distribution lines. Finally the proposed methodology is applied to a distribution system in two scenarios and the results are analyzed.