Nesneye yönelik düşük düzeyde bilgisayarla görme
Object oriented low level computer vision
- Tez No: 33851
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDOĞAN DİLAVEROĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: İmge İşleme, Nesneye Yönelik Programlama, Düşük Düzeyde Bilgisayarla Görme
- Yıl: 1994
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET NESNEYE YÖNELİK DÜŞÜK DÜZEYDE BİLGİSAYARLA GÖRME İsmail AVCIBAŞ Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Erdoğan DİLAVERO?LU Eylül 1994 İmge işleme ve düşük düzeyde bilgisayar görme amaçlı, nesneye yönelik bir bilgisayar kullanıcı etkileşim sistemi geliştirilmiştir. Bu amaçla geliştirilen yazılım, imge işleme fonksiyonlarını ve kullanıcı ile bilgisayar arasında dostça etkileşim elemanlarını içermektedir. Kullanıcı ile bilgisayar arasında dostça etkileşimi sağlamak için Borland C++ Object Windows Library (OWL) sınıflan kullanılarak grafik arayüzü gerçeldeştirilmiştir. İmge işleme işlemleri için grafik arayüzünden bağımsız sınıflar tanımlanmış ve bu sınıflardan düşük düzeyde bilgisayarla görmenin sıradüzensel yapışma uygun yeni sınıflar türetilmiştir. Geliştirilen ortamda grafik arayüzü ve imge işlemleri için birbirlerinden bağımsız sınıflar kullanıldığından, ortamın başka bir grafik arayüz ortamına taşınması mümkündür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OBJECT ORIENTED LOW LEVEL COMPUTER VISION İsmaüAVCIBAŞ M.S. in Electronics Engineering Supervisor: Asst. Prof. Dr. Erdoğan DİLAVERO?LU September 1994 An object oriented user interface is developed for interacting with image processing and low level computer vision. The software prepared for this purpose includes image processing and low level computer vision functions as well as user friendly interaction tools. Borland C++ Object Windows Library (OWL) classes are used to provide a user friendly environment. Classes are defined for image processing and new classes are hierarchically derived for the purpose of low level computer vision. The independancy of the classes for graphical user interface and image processing makes the portability of the environment possible. Keywords : Image Processing, Object Oriented Approach, Low Level Computer Vision.