Web tasarımının temelleri dersinde Web destekli öğrenme ortamlarının geleneksel öğretime göre akademik başarıya etkisi
At the basics of the Web design course the effect of the academic success of the Web based learning environments to the traditional teaching
- Tez No: 338795
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ORHAN ERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Web Destekli Öğretim, Geleneksel Öğretim, Web Tasarımı Dersi, Web-Based Teaching, Traditional Teaching
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu araştırmanın temel amacı, web destekli öğretimin, yüz yüze yapılan geleneksel öğretime göre öğrencilere akademik katkı sağlayıp, sağlamadığını belirlemektir. Öntest-sontest kontrol gruplu deneysel desene göre tasarlanan araştırmanın çalışma grubunu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı Programı? nda 2012-2013 Güz döneminde ?Web Tasarımının Temelleri? dersini alan toplam 120 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada hem deney hem de kontrol gruplarının dersleri araştırmacı tarafından yürütülüp uygulamadan önce kontrol ve deney gruplarına öntest uygulanmış, konuların bitiminden bir hafta sonra da bu gruplara sontest uygulanmıştır. Araştırmada deney grubu üzerinde etkisi incelenen bağımsız değişken ?Web Destekli Öğretim? olmuştur. Kontrol grubunda ise, geleneksel yöntemler kullanılmıştır. Deney ve kontrol gruplarında aynı bağımlı değişkenin etkileri araştırılmıştır. Bağımlı değişken olarak, akademik başarı testi puanları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this research is to determine if the web-assisted teaching provide academic contribution to the students than classical face to face teaching method or not. The study group which is designed pretest-posttest control group experimental type is 120 students who are studying the basics of web design lesson at Kahramanmaraş Sütçü İmam University Kahramanmaraş Vocational School Computer Tecnology Department Computer Programming Software Program 2012-2013 fall term. At this study both the experimental and control groups? lessons are given by the resercher and before applying the lesson the students are applied the pretest. The posttest was applied to these groups a week after the last lesson. In this study, the independent variable whish has effect on these groups is , studying the basics of web design. The classic methods were used in the control group. The effects of the same dependent variable is reserched in experimental and control groups. As the dependent variable their academic achievement test scores were examined.