Lojistik merkez yönetimi: İstanbul ili potansiyel lojistik merkez alanları üzerine bir araştırma
Logistics center management: A study on the potential areas of logistics centers in İstanbul
- Tez No: 340453
- Danışmanlar: PROF. DR. MURAT ERDAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, İşletme, Şehircilik ve Bölge Planlama, Transportation, Business Administration, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Lojistik Merkez, Lojistik Köy, Lojistik Üs, Lojistik Merkez Yönetimi, Lojistik Bölgeler, İstanbul ilindeki Potansiyel Lojistik Bölgeler, Logistics Center, Freight Village, Logistics Base, Logistics Center Management, Logistics Zones, Potential Logistics Zones in Istanbul
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 206
Özet
Bu çalışmada; İstanbul ili için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi tarafından oluşturulan Çevre Düzeni Planı kapsamında belirlenen lojistik bölgelere, lojistik merkez kurulabilme potansiyeli incelenmektedir. Bu amaçla bir odak grup çalışması gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın sonunda; İstanbul ili için belirlenen lojistik bölgelere lojistik merkez kurulabilme potansiyeli ile ilgili bulgulara ulaşılmış ve her bir bölge farklı lojistik operasyonlar bakımından değerlendirilerek avantajlı ve dezavantajlı oldukları noktalar belirlenmiştir. Ayrıca lojistik merkez kuruluş planlaması ile ilgili önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, it will be examined the potential of building logistics center to logistics areas determined by Istanbul Metropolitan Planning and Urban Design Center within Environmental Master Plan. For this purpose, a focus group study was realized. At the end of the research, findings of potential of building logistics center to logistics areas determined in Istanbul was gained. It was determined each area's advantages and disadvantages in terms of several logistisc operations. It also made recommendations on establishment planning of logistics centres.