İflasın ertelenmesinin şartları
The provisions for postponement of bankruptcy
- Tez No: 340513
- Danışmanlar: PROF. DR. TİMUÇİN MUŞUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: İflas, İflas Hukuku, İflasın ertelenmesi, İflasın ertelenmesinin maddi şartları, İflasın ertelenmesinin şekli şartları, Bankruptcy, Bankruptcy Law, Postponement of bankruptcy, Formal provisions of bankruptcy postponement, Tangible provisions of bankruptcy postponement
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu çalışmanın amacı, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince iflasın ertelenmesinin şartlarını tespit etmektir. İncelememizde 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu?nun 179/a maddesinde yapılan değişiklikler ile 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri ile iflasın ertelenmesine ilişkin yapılan düzenlemeler de değerlendirilerek, uygulamada nasıl bir yol izlendiği açıklanmaya çalışılacaktır. Tez bu amaçla üç bölüme ayrılmış, ilk bölümde iflasın ertelenmesinin tanımı, hukuki niteliği ve amacı incelenmiştir. İkinci bölümde iflasın ertelenmesinin şartları şekli ve maddi şartlar olarak ikiye ayrılmış ve ayrıntılı olarak tüm şartlara bu iki ana başlık altında yer verilmiştir. Tezin son bölümünde 6103 sayılı kanunun 41. maddesinin 2/i bendi ile İİK. 179/a maddesinde yapılan değişiklikler neticesinde erteleme talebi ile birlikte alınacak zorunlu tedbirlere madde metninde yer verilmiş olması nedeniyle kısaca incelememizde değinilmesi gereği duyulmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to disclose the provisions for postponement of bankruptcy (adjournment of bankruptcy) according to the Enforcement and Bankruptcy Code no. 2004 and the Turkish Commercial Code no. 6102. In our analysis, the amendments to article 179/a of Enforcement and Bankruptcy Code no. 2004 and regulations about the postponement of bankruptcy in the Turkish Commercial Code no. 6102 are discussed to determine the application practice. For this purpose, we divided our thesis into three parts, first chapter defines the postponement of bankruptcy, and analyze its legal characteristics and purpose. In the second chapter, all of the provisions are analyzed in detail, by the classification into formal provisions and tangible (substantial) provisions. In the last chapter, the repressive measures following the requisition of the postponement are analyzed briefly, since they are included in the law after the amendments in article 41/2-i of law no. 6103 and article 179/a of Enforcement and Bankruptcy Code.