İstanbul'daki mahalli idarelerde (ilçe belediyelerde) itibar yönetiminin uygulanabilirliği
Applicability of reputation management in local administrations (district municipalities) in Istanbul
  1. Tez No: 342260
  2. Yazar: AYHAN BAYRAM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEYHAN BİLİR GÜLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İtibar, İtibar Yönetimi, Kurumsal İtibar, Kurumsal İtibar Yönetimi, Mahalli İdareler, Reputation, Reputation Management, Institutional Reputation, Institutional Reputation Management, Local Governments
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 196
Özet
Mahalli idare yöneticileri halkın demokratik seçimiyle yapılan mahalli idareler genel seçimi sonuçlarına göre 5 yıl süre ile görev yaparlar. Bu süre zarfında mahalli idare yöneticileri sınırları içerisinde bulunan bölge ile ilgili sorunların çözümü, halkın istek ve ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdürler. Mahalli idare yöneticileri bu yükümlülüklerini yerine getirirken hem kendilerinin hem de kurumlarının kamuoyunda itibar kazanmasını sağlarlar. Sahip olunan bu itibar, kurumun başarısı ya da başarısızlığına göre artar ya da azalır. Mahalli idare yöneticileri sahip oldukları olumlu itibarı, görev süresi sonunda tekrar seçilebilmek için kullanabilirler.Hızla değişen dünyada mahalli idareler, kâr amacı gütmeden sunmuş oldukları hizmetleri halkın istek ve ihtiyaçlarına göre belirlemektedirler. Sunulan hizmetlerin kalitesi ve beğenilirliği mahalli idarelerin itibarını etkilemektedir. Mahalli idarelerin çalışanlarına, seçmenlerine ve sunduğu hizmetin kalitesiyle halka karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarını yerine getiren mahalli idarelerin, itibar kazandıkları ve bu itibarlarını artırabildikleri sürece başarılı oldukları görülür.Bu çalışma; itibar, itibar bileşenleri ve itibar yönetimini kurumsal açıdan değerlendirerek İstanbul'daki mahalli idarelerin (ilçe belediyeler) yöneticilerinin itibar yönetimi ile ilgili düşüncelerini göz önünde bulundurarak bazı öneriler getirebilmek üzere tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Local government executives shall serve for a period of 5 years according to the results of the general local elections held by the people's democratic choice. During this time, local government executives are obliged to meet the demands and needs of the people and to solve the problems related to the region within the boundaries of their jurisdiction. While fulfilling these obligations local government executives gain a public reputation for themselves and for the institutions they lead as well. This reputation increases or decreases depending on the success or the failure of these institutions. Local government executives may use this positive reputation in order to be reelected at the end of the term of office.In today`s rapidly changing world, local governments determine their services which are submitted without profit seeking motive according to the needs and requests of the people . Admirability and the quality of services offered affect the reputation of local governments. local governments have responsibilities to their employees, to the voters and by the quality of their services to the general public. It has been observed that while fulfilling their responsibilities local governments are successful as long as they gain reputation and increase the level of that reputation.This study is designed to give some recommendations by evaluating reputation, components of reputation and reputation management in terms of institutional perspective and by taking the thoughts of the executives of Istanbul municipal governments ( county governments) regarding reputation management into consideration