Geçici mimari yapılarda grafik ögelerin kullanımı
The use of graphical components in temporary architectural structures
- Tez No: 342431
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. NURİ SEZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Mimarlık, Fine Arts, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Geçici, Mimarlık, Yapı, Grafik Tasarım, Fuar, Pavilyon, Stand, Sahne., Temporary, Architecture, Structure, Building, Graphics Design, Tradeshow, Fair, Exhibition
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
Dünya'nın değişmesi ve gelişmesi sırasında artan tüketim eğilimi ile mimari yapılar da dahil olmak üzere hemen hemen tüm tasarım disiplinlerinin ürünleri daha kısa sürede tüketilir olmuştur. Bu gelişmeler sonucunda güçlenen bir kavram olarak ortaya çıkan mimaride geçicilik kavramının ürünü olan yapıların karakteristik olarak barındırdıkları eksikliklerin büyük bir kısmı grafik tasarım ile tamamlanmaktadır.Bu tezde iki disiplin arasındaki ortak ve farklı olgular incelenerek aralarındaki ilişkiler ve bir disiplinin diğerini ne şekilde tamamladığı hakkında çıkarımlar öne sürülmüştür.
Özet (Çeviri)
The rapid developments and changes in every field in the world gave way to a tendency towards rapid consumption in various disciplines. This consumption also has a major effect on disciplines of industrial designs, including architectural structures.As a consequence, a concept of impermanence has occured in architecture and the deficiencies in the projects of this concept are completed by graphic design.In this thesis, a comparative study between architecture and graphic design has been carried out, analyzing the common and different aspects, and how the two disciplines affect one another.