Tanburi Mustafa Çavuş'un hayatı ve şarkı formundaki on eserinin makamsal açıdan analizi
The life of Tanburi Mustafa Çavuş and the examination of his song formation ten pieces in tune style
  1. Tez No: 342438
  2. Yazar: VOLKAN GİDİŞ
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. FERİDUN ÖNEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Müzik, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Tanburi Mustafa Çavuş, Makam, Analiz, Şarkı, Tanburi Mustafa Çavuş, Tune, Analysis, Song
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Müziği Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Musikisi Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
T.C Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler bünyesinde Yüksek Lisans Tezi olarak hazırlanan bu çalışmada Geleneksel Türk Musikisinin ilk şarkı bestekarı olan Tanburi Mustafa Çavuş incelenmeye çalışılmıştır.Çalışmanın giriş bölümünden sonra Tanburi Mustafa Çavuş'un hayatı, sanatçı kişiliği, kendinden önceki ve çağdaşı bazı musikişinaslar hakkında ve Şarkı Formu ile ilgili bilgi verilmiştir.Üçüncü bölümde ise Tanburi Mustafa Çavuşa ait On eserin notası ve bu eserlerin makamsal olarak analizi yapılmıştır.Bu Yüksek lisans çalışmasında konuya ilgi duyan araştırmacılara kaynak teşkil edilmesi amaçlanmıştır.Tanburi Mustafa Çavuş hakkında yapılan diğer ayrıntılar sonuç bölümünde belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study prepared as master Thesis in the social sciences Institute at T.R. Haliç University, Tanburi Mustafa Çavuş has been tried to look into who was the first song which is the Turkish Classical Music form composer.After the introductory part of the study, the life of Tanburi Mustafa Çavuş, his artistic personality, have been examined related to the masters prior to himself and his contemporary masters and the Song Forms.In the third part, ten musical pieces of Tanburi Mustafa Çavuş have been examined using notes and the analysis of this songs have been made.In this study, it has been clarified that this thesis will be a source for the researchers interested in this subject.The other details made about Tanburi Mustafa Çavuş, has been mentioned in the conclusion part.