Çok girdili aktarım işlevi modellerinde parametre tahmini
- Tez No: 34263
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CENAP ERDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İstatistik, Statistics
- Anahtar Kelimeler: Aktarım işlevi, ortak süzgeç, yanlı regresyon yöntemi, çapraz korelasyon, Transfer function, common filter, biased regression, cross correlation
- Yıl: 1994
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
IV ÖZET Bu çalışmada, tek ve çok girdili aktarım işlevi modellerinde parametre tahmini konusu incelenmiştir. Tek girdi durumunda; modelin tanımlanması, aktarım işlevi ağırlıklarının tahmini ve ağırlıklar ile çapraz korelasyon arasındaki ilişki verilmiştir. Çok girdi durumunda; aktarım işlevi ağırlıklarının ortak süzgeç ve yanlı regresyon yöntemleriyle tahmini verilmiştir. Ortak süzgeç yöntemi için, örnek uygulama yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this thesis, the estimation of parameters in single and multiple input transfer function models are examined. In single input case, the model is identified, the parameters of transfer function are estimated. The relationship between cross correlation and the weights are given. In multiple input case; the estimation of transfer function weights are studied with common filter and biased regression procedures. An application for common filter is done.