Standart olmayan tipten interval değerli Fuzzy sayıların dizi uzayları üzerine
On the sequence spaces of interval valued Fuzzy numbers which are nonstandart
- Tez No: 342950
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞENGÖNÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: İnterval değerli fuzzy sayı, interval sayı, fuzzy cümle, fuzzy sayı, dizi uzayı, tam metrik uzay, matris dönüşümü, Zweier matrisi, Interval valued fuzzy number, interval number, fuzzy set, fuzzy number, sequence space, complete metric space, matrix transformation, Zweier matrix
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nevşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 48
Özet
Üç bölüm olarak hazırlanan bu çalışmanın ilk bölümünde daha sonraki bölümlerde işimize yarayacak ön bilgilere yer verildi.İkinci bölümde c0(E2), c(E2) ve l(E2) sırası ile interval değerli fuzzy sayıların `ya yakınsak, yakınsak ve sınırlı dizi cümlelerinin bazı topolojik ve cebirsel özellikleri incelendi.Üçüncü bölümde Z=(znk), p.dereceden Zweier matrisi, u w (E2) ve (E2) { l(E2), c(E2), c0(E2)} olmak üzere Zu (E2) olacak şekildeki, sırasıyla l(E2 ,Zp), c(E2,Zp), c0(E2,ZP) ile gösterilen dizi cümleleri ve bu cümleler üzerindeki özel bir metrik tanımlanarak bu cümlelerin bazı topolojik, kapsama, v.s. özellikleri ele alındı.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of three chapters. In the first chapter some basic definitions and theorems which will be used in the later chapters are given.In the second chapter , some topological and algebraic properties of spaces of c0(E2), c(E2) and l?(E2) which are convergent to , convergent and bounded sequence spaces of interval valued fuzzy numbers are given, respectively.In the third chapter by taking a non-negative, regular Zweier matrix Z=(znk), u w (E2) and (E2) { l?(E2), c(E2), c0(E2)} and in for Zu (E2), l(E2 ,Zp), c(E2,Zp) and c0(E2,ZP) sequence spaces and a special metric are defined respectively. Finally some topological and inclusion problems of l?(E2 ,Zp), c(E2,Zp) and c0(E2,ZP) sequence spaces are investigated.