Preparation and characterization of poly(vinyl alcohol) borate/chitosan films
Poli(vinil alkol)-borat/kitosan film hazırlanması ve karakterizasyonu
- Tez No: 343023
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET KADİR YURDAKOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Kitosan, kitosan/PVA, borat, PVA/borat jel, Chitosan, chitosan/PVA, borate, PVA/borate gel
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu çalısmada, poli(vinil alkol) (PVA), kitosan (CS) ve çapraz bağlayıcı olarak borik asitin kullanıldığı filmler elde edilmiştir. Sentezlenen filmler FTIR, AFM, XRD ve SEM yöntemleriyle karakterize edilmiştir. Filmlerin termal özellikleri ise TGA/DTG analizleri ile belirlenmiştir. Aynı zamanda filmlerin saf su, potasyum klorür/hidroklorik asit tamponu (pH 1.2) ve fosfat tamponu (pH 7.4) içerisindeki şişme özellikleri iki farklı sıcaklıkta (25 ve 37 santigrad'da) incelenmiştir. Elde edilen filmlerin, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin iyileştirilmesi adına hazırlanan filmlerde kullanılan PVA, CS ve borik asit oranları değiştirilerek sonuçlar karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, poly(vinyl alcohol) (PVA)/Borate/Chitosan films were prepared by using boric acid as a crosslinker. Synthesized films were characterized by FTIR, AFM, XRD and SEM methods. On the otherhand, thermal properties of the films were determined by TG/DTG analysis. At the same time, swelling properties of the films were investigated at two different temperatures (25 and 37 centigrade) in distilled water, KCl/HCl buffer (pH 1.2) and phosphate buffer (pH 7.4) solutions. For the enhancement of the physical and chemical properties of the films, PVA, CS and boric acid amounts used the film production was changed and the results were compared with each other.