Hazır yazılımlarla yapısal eşitlik modellemesi
Structural equation modeling with software packages
  1. Tez No: 343650
  2. Yazar: SEMRA VAROL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Hazır yazılımlarla yapısal eşitlik modellemesi, YEM, AMOS, EQS, LISREL, Structural equation modeling with software packages, SEM, AMOS, EQS, LISREL
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İstatistik Bilgi Sistemleri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu çalışmada yapısal eşitlik modellemesinde kullanılan hazır yazılımların, modelin yerine getirmesi gereken varsayımlar temelinde karşılaştırılması amaçlanmıştır. Öncelikle yapısal eşitlik modellemesinin teorik yapısı detaylı olarak incelenmiş, daha sonra en çok tercih edilen üç hazır yazılım olan AMOS, LISREL ve EQS yazılımları seçilmiş ve bu yazılımların kullanımı örnek veri seti üzerinden detaylı olarak anlatılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, our purpose was to compare software package in structural equation modeling and the basic hypothesis which was implemented by the model. Primarily the theory in structural equation modeling was examined in detail then the most preferred software AMOS, EQS and LISREL softwares were chosen and with the using of this software together with sample data set were explained in detail.