Psikolojik sermaye çalışanların yaratıcılığı ve dönüşümcü liderlik arasındaki ilişki
Psychological capital, employee creativity and transformational leadership relationship between
- Tez No: 344594
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EKREM CENGİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dönüşümcü Liderlik, Psikolojik Sermaye, Çalışanların Yaratıcılığı, Transformational Leadership, Psychological Capital, Employee creativity
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Daha önceden Dönüşümcü Liderlik ve Yaratıcılık üzerine çalışmalar yapılmıştır. Psikolojik Sermayenin direk ve endirekt etkisi üzerinde, ilk defa bu çalışmada Dönüşümcü Liderlik ve Yaratıcılık konuları incelenmiştir. Bu araştırmanın amacı Psikolojik Sermayenin aracı etkisinin, Dönüşümcü Liderlik ve Yaratıcılık üzerindeki etkisini incelemek olmuştur.
Özet (Çeviri)
Earlier studies have been conducted on Transformational Leadership and Creativity. On the direct and indirect impact of psychological capital, Transformational Leadership and Creativity in this study were examined for the first time. The aim of this study was the effect of the psychological tool of capital, has been investigating the effects of Transformational Leadership and Creativity.