Hisse senetleri değerlendirmesinde ve karar alımlarında regresyon-korelasyon analizleri ve İMKB-30 üzerine bir uygulama
Optimum portfolio selection: An application on ISE 30
  1. Tez No: 344753
  2. Yazar: MEHMET ASLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET KAHVECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Portföy, Portföy Yönetimi, Pratik Yaklaşımlar, Portfolio, Portfolio Management, Practical Approaches
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Günümüzün hızla değişen rekabetçi ortamı, yatırım kararı verirken etkinliği zorunlu kılar. Pek çok diğer alanda olduğu gibi, yatırım alanında da uzmanlık ve altyapı yetersizliği verimli sonuçlar alabilmeyi olanaksız hale getirir. Bugün artık portföy yönetimi hizmeti yatırım süreci içerisinde vazgeçilmez olarak yerini almıştır.Yatırım kararlarında portföy yönetimi önemli bir iştir. Bu, saf önseziden analiz tekniklerine kadar geniş bir yelpazedeki yöntemlerin aracılığıyla gerçekleştirilebilir.Bu çalışmanın amacı, yatırımcıların hisse senetleri portföylerinin yönetiminde uygulayabilecekleri pratik yaklaşımları ele alıp İMKB'de yer alan hisse senetlerinden oluşan bir portföy oluşturarak uygulama yapmaktır.
Özet (Çeviri)
The competitive world of today obliges people to be more efficient while making investments. Like in many other fields, approaches in investment without background are usually fallible. The portfolio management is, by now, indispensable in investment process.Portfolio management is an important task in investment decisions. This can be achieved by means of different methods in a broad spectrum from simple intuition to technical analyses.The aim of this study is to discuss practical approaches which investors could apply in managing stock portfolios and to practise these approaches by making a portfolio which contains the stocks that take place in Istanbul Stock Exchange (ISE).