Helvetica font ailesinin estetik ve işlevsel değerleri
Aesthetic and functional values of Helvetica font family
- Tez No: 344767
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SAVAŞ ÇEVİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Tipografi, sans-serif, Helvetica, font, Typography, sans-serif, Helvetica, font
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
1816 yılında William Caslon tarafından geliştirilen sans-serif yazı karakteri, 19. yüzyılda popüler olmasa da 20. yüzyıla damgasını vuran bir yazı karakteri olmuştur.20. yüzyıl, bilim ve teknik alanında birçok yeniliğin ortaya çıktığı bir yüzyıl olmuştur. Tasarım dünyası bu buluşlardan tipografi alanınında da etkilenmiştir.O yıllarda birçok sans-serif yazı karakteri tasarlanmış ve hâlâ günümüzde kullanılmaktadır.Birçok yazı karakteri arasından sıyrılan ve günümüzde popülerliğini koruyan Helvetica birbirinden farklı alanlarda kullanılmaya devam etmektedir.Tezin amacı Helvetica yazı karakterinin tasarlanma süreci, tasarımcıları, anatomik yapıları ve diğer yazı karakterlerinden ayıran özellikleri ile kullanım alanlarının araştırılmasına yöneliktir.
Özet (Çeviri)
By William Caslon in 1816, the sans-serif font, 19 not popular in the 20th century century has been marked by a font. 20th has a lot of technical and scientific innovation century. These discoveries in the world of typography influenced by the world of design.Sans-serif typeface designed a lot of those years and is still used today. Many of the font Helvetica used in many areas stand out and remain popular today.The aim of this thesis the design process of the Helvetica font character designers, and other anatomical strutures seperating characters font properties, application areas examined.