Kurumsallaşma ve markalaşma sürecinde kurumsal kimliğin yeri ve önemi örnek bir firmanın incelenmesi
Institutionalization and of branding the process the place and importance of corporate identity examining a sample company
- Tez No: 344766
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. MEMETŞAN YILDIZHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Corporate Identity, Institutionalization, Branding, Arçelik
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Geçmişten günümüze kadar dünyada kurumların sayıları oldukça artmıştır. Bu artış rekabet ortamının doğmasına neden olup, hem kurumsallaşmayı hem de markalaşmayı beraberinde getirmiştir. Kurumlar rakipleri arasından sıyrılmak için kurumsal kimlik tasarımlarını yaratmaya başlamışlardır. Çalışma özellikle kurumsal kimlik tanıtım faaliyetleri ve bu faaliyetlerin kurumlar için içerdiği önemi etkileyen faktörlere odaklanmaktadır. Çalışmada ayrıca kurumsal kimliğin kurumsallaşma ve markalaşma sürecine olan katkısı da belirtilmiştir. Anahtar Kelimler: Kurumsal Kimlik, Kurumsallaşma, Markalaşma, Arçelik
Özet (Çeviri)
Number of institutions around the world has increased considerably in from the past to the present day. This increase is caused by the emergence of the competitive environment, brought about the institutionalization as well as branding. Institutions, corporate identity designs of to stand out from their competitors have begun to create. Working particularly corporate identity promotional activities and focuses on the factors affecting important for institutions of these activities. The study also is corporate identity institutionalization and of the branding process indicated the contribution of.