Lüks markaların sosyal medya kullanımı: Facebook üzerine bir inceleme
Luxury brands social medya use: A study on Facebook
  1. Tez No: 344791
  2. Yazar: SİMGE AKSU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEVZAT BİLGE İSPİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Lüks, Lüks Markalar, Sosyal Medya, Sosyal Medya İletişimi, Facebook, Luxury, Luxury Brands, Social Media, Social Media CommunicationFacebook
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu araştırmada lüks markaların sosyal medya araçlarını kullanım amaçları ve şekilleri incelenmiştir. Çalışmada örneklem olarak LVHM Group ait 60 marka belirlenmiştir. Bu markalar içerisinden 43 marka aranan şartlara uyduğundan incelemeye alınmıştır. Belirlenen bu markalar sosyal medya aracı olarak seçilen Facebook?u kullanım amaçları doğrultusunda incelenmiştir. Araştırmada yöntem olarak içerik çözümlemesi ve Ki Kare testinden faydalanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre lüks markalar sosyal medyayı çoğunlukla kurumsal bilgilerine yer vermek, yapılan kurumsal etkinlikleri duyurmak, ürünleri tanıtmak ve müşterilerle etkileşim kurmak amacı ile yoğun olarak kullanmaktadır. Diğer taraftan markalar sosyal medya ortamında kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerine, kültür ve sanatsal içeriklere oldukça az yer vermişlerdir.
Özet (Çeviri)
In this research luxury brands purposes of using social media tools and how they are using it was investigated. As a sample of the study 60 brand are selected which are within the LVHM Group. Also within these brands 43 brands were choosed for matching the conditions which were looked for. In the study the brands which were selected were investigated for the purposes of using Facebook as a social media. As a research method content analysis and Chi-squaretest was utilized. According to the results luxury brands are using social media tools mainly for to include corporate in formation, publicize corporate events, promote products and interact with customers. Otherside brands gave a very little space to corporate social responsibility activities, cultural and artistic activities in the social media enviroment.