İşletmeden son tüketiciye(B2C) e-ticaret anlayış ve uygulamaları: Web site tasarımı tasarımı ve bir pilot çalışma
From business to last consumer e-commerce(B2Cc) understanding and applications: Web development design and a pilot study
  1. Tez No: 344819
  2. Yazar: ENGİN OĞUZAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MESUT RAZBONYALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik ticaret, sanal mağaza, internette güvenlik, 1 _ U-.ama geliştirme, web tasarım, web site yönetimi, e-commerce, visual store, security on internet, web application- >: ? e opment, web design, web site management
  7. Yıl: 2002
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Bu yüksek lisans tez çalışmasında, günümüzde bilişim teknolojilerinin getirdiği en büyük olanak olarak nitelendirilen elektronik ticaretin nasıl bir gelecek vaad ettiği anlatılmış ve mevcut bilişim teknolojileriyle güncel bir elektronik ticaret çalışması hayata geçirilmiştir. İnternet ve pazarlama kavramı irdelenmiş ve örnek bir sanal mağaza uygulaması olarak web sitesi tasarımı yapılmıştır. Günümüzde web siteleri daha hızlı ve işlevsel aynı zamanda daha fazla müşteri odaklı hale gelmiştir. Web site tasarımında sürekli yeni yazılım ve donanım enstrümanları ortaya çıkmaktadır. Web sitelerinin günden güne artması ve şiddetlenen rekabetin e-tiacretteki yansımaları; ürün/hizmet farklılaştırma, sürekli yenilik yaratma, uygun fiyat, tüketiciler için fayda sağlama, zengin-güvenilir içerik, kaliteli tasarım gibi temel rekabet faktörleridir. Bu faktörler işletmelerin web site yönetiminin başarısında anahtar unsurlar konumundadır. Elektronik ticaret, dünyada yaşanan küreselleşmenin getirdiği iş süreçlerinin, internet sayesinde elektronik ortamlar üzerine aktarılması ile ortaya çıkmaktadır. Mevcut güvenlik teknolojileri ve internet uygulama geliştirme teknolojileri incelenmiş ve güvenlik için SSL, web sayfalarının altyapısı olarak ASP tabanlı bir uygulama gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, e-commerce, the biggest chance provided by today?s existing information technologies has been discussed and clarified what kind of future it would bring into business world. Along with a current e-commerce study that has been put into practice with the aid of existing Technologies. Discussing an Internet marketing concept, a sample online shopping on a web site has been designed. Nowadays, web sites have become more functional and quicker to access consumer focused. Today, while designing web sites we can see that new hardware and software tools are being used. The reflections of the competition in the business environment for e-commerce variety in product/service, constant innovation, reasonable price, consumers benefits, high-quality design are the basic challange factors. These are the keys for success in web site management. E-commerce is the outcome of the business process in the globalized world. In this study, present security Technologies and internet application-development technologies are examined as well as internet. Substructure of web sites ASP based an application and SSL for security used in this thesis study.