Kat mülkiyetinde ortak yerlerin tabi olduğu hukuki rejim
The legal regime governing common areas in condominium ownership
  1. Tez No: 345378
  2. Yazar: ŞERİFE AKSAN NAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEM BAYGIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kat Mülkiyeti, Ortak Yerler, Toplu Yapılar, Ortak Giderler, Hakimin Müdahalesi, Zorunlu Devir, Condominium ownership, common areas, collective buildings, common expenses, intervention of judge, compulsory disposition
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzincan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 210
Özet
?Kat Mülkiyetinde Ortak Yerlerin Tâbi Olduğu Hukuki Rejim? isimli çalışmamız, giriş, üç ana bölüm ve sonuç olmak üzere toplam beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kat mülkiyeti kavramı ve kat mülkiyetinin hukuki niteliği açıklandıktan sonra kat mülkiyeti ile ilgili temel kavramlar üzerinde durulmuştur. Daha sonra ortak yer kavramı ve ortak yerlerin unsurları açıklanarak, çeşitli kriterlere göre ortak yerlerin sınıflandırılması yapılmıştır. İkinci bölümde, kat maliklerinin ortak yerlere ilişkin hak ve yükümlülükleri ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, ortak yerlere ilişkin yükümlülüklere uyulmasını sağlayacak tedbir ve yaptırımlar açıklanmıştır. Sonuç kısmında ise çalışmamızdaki incelemelere bağlı olarak varılan sonuçlar ve çözüm önerileri ana hatları ile belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis named as ?The Legal Regime Governing Common Areas in Condominium Ownership? is made up of five chapters including preliminary, three main chapters and a conclusion chapter. In the first chapter, after defining the concepts condominium ownership and the legal status of condominium ownership, the basic terms of condominium ownership had been insisted on. Thereafter, by explaining the term of common area and its elements, the classification of common areas has been told. In the second chapter, the rights and obligations of condominium owners? in common areas have been discussed. In the third chapter, the precautions and the sanctions supplied for the condominium owners to obey the rules of the ownerships? obligations have been examined. In the conslusion, results and the resolution advisories are specified in outlines.