Limited şirket genel kurulu
The general assembly of limited companies
  1. Tez No: 345700
  2. Yazar: ÜMRAN AKSU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATMA ÖZCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Limited Şirket, Genel Kurul, Toplantı, Karar, Hükümsüzlük, Limited Company, General Assembly, Meeting, Decision, İnvalidity
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
Çalışmamızda limited şirket genel kurulu, genel kurulun niteliği, görev ve yetkileri, çalışma şekli, toplantıya davet edilmesi, toplanması, karar alması, alınan kararların sakatlığı, ortakların genel kurulda oy kullanması, temsil edilmesi konuları incelenmiştir.Limited şirket, Türkiye'de en fazla sayıya ulaşan şirket tipidir. 13 Ocak 2011 tarihinde kabul edilen ve 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, özellikle şirketler hukukunu kapsamlı olarak düzenlemiştir. Çalışmamızın amacı limited şirket genel kurulunu farklılıklar, öğretideki görüşler, eleştiriler ve kararlar ile birlikte sunmaktır.Limited şirket genel kurulu, limited şirketin yasal, zorunlu karar organıdır. Bu organın önemli işlevleri vardır. Ortaklar, toplanarak, kararlar alarak kendi iradelerini bu kurulda ortaya koyarlar. Bu yüzden ?genel kurul? limited şirket yapısı içerisinde özel bir öneme sahiptir.
Özet (Çeviri)
In our study, the General Assembly of limited company, the nature of the general assembly, the duties and powers, working methods, to be invited to the meeting, meeting, gathering to take decisions, disability decisions at the meeting, the shareholders general meeting to vote, reperesenting subjects have been examined.Limited liability company, company in Turkey reached the maximum number type. Adopted on January 13, 2011 and July 1, 6102 which came into force in 2012 of the Turkish Commercial Code, in particular company law organized comprehensive. The aim of this study differ from limited company general meeting, doctrine opinions, criticisms and judgments to offer with.The General Assembly of a limited liability company, limited liability company?s legal, mandotary, decision-making body. There are important functions of this body. Shareholders, collected by the decisions of this meeting reveal their will. Thus, ?the general assembly? has a special importance in the limited liability company structure.