Koruyaz Dağı (Göksun-Kahramanmaraş) florası
Flora of Koruyaz mountain (Göksun-Kahramanmaraş)
- Tez No: 34609
- Danışmanlar: PROF.DR. TUNA EKİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Koruyaz Dağı, Türkiye, Fitocoğrafya, Flora, Koruyaz Mountain, Turkey, Phtogeographya. Page number: 112 Adviser: Prof. Dr. Tuna EKİM II
- Yıl: 1994
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
KORUYAZ DAĞI (GÖKSUN-KAHRAMANMARAŞ) FLORASI (Yüksek Lisans Tezi) Murat EKİCİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Aralık 1994 ÖZ Bu çalışma Koruyaz Dağı (Kahramanmaraş) florasını kapsamaktadır. Araştırma alanından toplanan 773 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu 64 familya ve 249 cins'e ait 516 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 62 takson C6 karesi için yeni kayıttır. Endemizm oranı %19.7' dir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri %32.4, Akdeniz elementleri %14.5, Avrupa-Sibirya elementleri %6.4' dür. Toplam taksonun %46.7' si ise geniş yayılışlı veya bölgesi kesin karar verilemeyenlerdir. Bilim Kodu: 401. 03. 04.
Özet (Çeviri)
FLORA OF KORUYAZ MOUNTAIN (GÖKSUN- KAHRAMANMARAŞ) (Master Thesis) Murat EKİCİ GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY December 1994 ABSTRACT This study covers the Flora of the Koruyaz Mountain (Kahramanmaraş). 516 taxa have been found belonging to 249 genera and 64 families, after identification of 773 plant specimens collected from the research area. 62 taxa are new records for C6 grid square. The endemism rate is 19.7 %. The distribution of taxa according to phytogeographical regions are as follows: Irano-Turanian elements 32.4 %, Mediterranean elements 14.5 %, Europe- Siberian 6.4 %. 46.7 % of total taxa are believed widespread or unknown. Science code: 401. 03. 04.