Korumaz dağı florası (Bünyan-Kayseri)
The Flora of the Korumaz mountain
- Tez No: 126017
- Danışmanlar: PROF.DR. MECİT VURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Korumaz Dağı, Bünyan, Kayseri, Flora, Korumaz Mountain, Bünyan, Kayseri
- Yıl: 2002
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
KORUMAZ DAĞI FLORASI (BÜNYAN-KAYSERİ) (Yüksek Lisans Tezi) M. Erkan UZUNHİSARCIKLI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Haziran 2002 ÖZET Araştırma alanı, Kayseri ili sınırları içinde yer alan Korumaz Dağı ve çevresidir. Korumaz Dağı ve çevresinden toplanan 808 bitki örneğinin değerlendirilmesi sonucu 63 familyaya ait 242 cins ve 420 tür ve tür altı seviyede takson tespit edilmiştir. Bunlardan 8'i kültür bitkisidir. Tür ve tür altı seviyede 35 takson B5 karesi için yeni kayıttır. 76 takson endemik olup endemizm oranı % 18,44'dir. Taksonlann fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir: İran- Turan elementleri 107 (% 25,97), Akdeniz elementleri 22 (% 5,33), Avrupa- Sibirya elementleri 13 (% 3,15) ve geniş yayılıştılar ile fitocoğrafik bölgesine karar verilemeyenler ise 270 (% 65,53)'dir. Bilim Kodu: 401.03.04
Özet (Çeviri)
THE FLORA OF THE KORUMAZ MOUNTAIN (BÜNYAN-KAYSERİ) (Master Thesis) M. Erkan UZUNHİSARCIKLI GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY June 2002 ABSTRACT The study area consists of Korumaz Dağı and its around in Kayseri. In this study 808 plant specimens were collected. After the determination of specimens we got to result find, the flora is composed of 63 families, 242 genera and 420 taxa which are specific and infraspecific rank. 8 species of them are cultivars. 35 specific and infraspecific taxa are new records for B5 square and 76 taxa are endemic to Turkey (18,44 %). Phytogeographical elements of the area are as follows: Irano- Turanian elements 107 (25,97 %), Mediterranean elements 22 (5,33 %), Euro-Siberian elements 13 (3,15 %) and the others, wide spreaded and those of which phytogeographical region are unidentified, 270 (65,53 %). Science Code: 401.03.04