Olasılık oran testine dayalı kontrol kartları
Control charts based on sequential probability ratio test
  1. Tez No: 346096
  2. Yazar: DİLŞAD ERKEK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SEVİL BACANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Ardışık Olasılık Oran Testleri, Kontrol Kartları, Karakteristik İşlem Eğrisi, Ortalama Örneklem Sayısı, SPRT, Seqential Probability Ratio Tests, Control Charts, Operational Curve, Average Number of Sample, SPRT
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
İstatistiksel süreç kontrollerinde kontrol kartları bir üretim sürecinin istatistiksel olarak kontrolde olup olmadığını test etmek veya izlemek için oldukça önemli araçlardır. Ardışık olasılık oran testi ise kalite kontrol uygulamalarında oldukça sık kullanılan ve kalite kontrol çalışmalarında zaman ve para bakımından tasarruf sağlayan bir yöntem olarak bilinmektedir. Ardışık olasılık oran test kontrol kartları Wald?ın önerdiği ardışık olasılık oran testlerine dayanarak geliştirilmiştir. Tez çalışmasında literatürde normal ve binom dağılımı için geliştirilen ardışık olasılık oran kontrol kartları incelenmiş; ortalama (X ?) kontrol kartı ve kusurlu oranı (p) kontrol kartı ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
In statistical process controls, control cards are very important tools for testing statistically if the process is in control or not and evaluating the production process. Sequential probability test is a well-known method with its advantages in time and money disposel. Sequential probability ratio test has been built based on sequential probability ratio test studies which was submitted by Wald. In thesis, sequential probability ratio test control chart which has been built for normal and binomial distributions, is studied and then equential probability ratio test control charts are compared to average (X ?) control charts and defective ratio (p) control charts.