Çamlıyayla (İçel) ve çevresi liken ve likenikol fungus florası
Lichen and lichenicolous fungi flora of around Camliyayla
- Tez No: 346241
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET GÖKHAN HALICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Ascomycota, Hyphomycetes, Coelomycetes, Liken, Likenikol Çamlıyayla, Ascomycota, Hyphomycetes, Coelomycetes, Lichens, Lichenicolous fungi
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 214
Özet
Bu çalışmada İçel ili sınırları içerisinde kalan Çamlıyayla ve Çevresi'nin liken ve likenikol mantar çeşitliliği ortaya konmuştur. 33 lokaliteden toplananan liken ve likenikol fungus örneklerinin teşhisleri sonucu 171 liken ve 13 likenikol mantar olmak üzere toplam 184 takson tespit edilmiştir. Tespit edilen taksonlardan 10 tanesi Türkiye için yeni kayıt durumundadır. Bu taksonlar; Caloplaca aegatica Giralt, Nimis & Poelt, C. alnetorum Giralt, Nimis & Poelt, C. australis (Arnold) Zahlbr., C. badioreagens Tretiach & Muggia, C. pusilla (A. Massal.) Zahlbr, C. rouxii Gaya, Nav.-Ros. & Llimona, Candelariella antennaria Räsänen, C. plumbea Poelt & Vězda, C. rosulans (Müll. Arg.) Zahlbr. ve Weddellomyces epicallopisma (Wedd.) D. Hawksw.'dır.. Aynı zamanda çalışma alanında tespit edilen cins, tür ve tür altı taksonların teşhisi için teşhis anahtarı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the lichen and lichenicolous fungi composition of Around Çamılyayla which takes place in the borders of İçel province is presented. After determining the lichen and lichenicolous fungi specimens collected from 33 localities, 171 lichen and 13 lichenicolous fungi, totally 184 infrageneric taxa are reported. In the study area; 10 determined infrageneric taxa are new records for Turkey: Caloplaca aegatica Giralt, Nimis & Poelt, C. alnetorum Giralt, Nimis & Poelt, C. australis (Arnold) Zahlbr., C. badioreagens Tretiach & Muggia, C. pusilla (A. Massal.) Zahlbr, C. rouxii Gaya, Nav.- Ros. & Llimona, Candelariella antennaria Räsänen, C. plumbea Poelt & Vězda, C. rosulans (Müll. Arg.) Zahlbr. ve Weddellomyces epicallopisma (Wedd.) D. Hawksw. . A key to the generic and infraspecific taxa reported in the study area is also provided.