Mutlak Cesâro toplanabilme metotları
Absolute cesaro summability methods
  1. Tez No: 346242
  2. Yazar: HİCABİ PÜR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Mutlak Cesàro toplanabilme, yarı monoton diziler, sonsuz seriler, toplanabilme çarpanları, Absolute Cesàro summability factors, quasi monotone sequences, infinite series, summability factors
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, çalışma boyunca kullanılacak temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, olmak üzere toplanabilme çarpanı kullanılarak elde edilen sonsuz bir serinin ve durumları için toplanabilmesi ile ilgili iki teorem ifade ve ispat edilmiştir. Üçüncü bölümde, ikinci bölümde vermiş olduğumuz iki teorem pozitif reel sayıların herhangi bir dizisi ve olmak üzere toplanabilme metoduna genelleştirilmiştir. Dördüncü bölümde ise, yapılan çalışmalar ile ilgili sonuçlar verilmiş ve verilen teoremler üzerine genel değerlendirmeler yapılmıştır
Özet (Çeviri)
This study consists of four chapters. In first chapter, basic definitions and theorems used in the study are given. In second chapter, two theorems related with summability to and of an infinite series obtained by using summability factor are expressed and proved. In third chapter, the two theorems given in the previous chapter are generalized to summability method to and any sequence of positive real numbers sequences. In fourth chapter, results related with studies done are given and general assessments on given theorems are done.