Bazı pentatomidae (Heteraptero:insecta) türlerinin erken gelişme evrelerinin tespiti ve morfolojilerin üzerine araştırmalar
On the morphological studies and description of nymphal stages of some pentatomidae species
  1. Tez No: 34637
  2. Yazar: EMİN ÜN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SUAT KIYAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Heteroptera, Pentatomidae, Nymph, Yumurta, Türkiye, Heteroptera, Pentatomidae, Nymph, Egg, Turkey
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
BAZI PENTATOMWAE {HETEROPTERA: INSECT A) TÜRLERİNİN ERKEN GELİŞME EVRELERİNİN TESBÎTİ VE MORFOLOJİLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR Yüksek lisans Tezi Emin Ün GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖZET Bu çalışmada Ancyrosoma leucogrammes ve Graphosoma lineatum (Pentatomidae: Scutellerinae) ve Carpocorts pudicus, Codophiîa lunulata, Codophila varta, Dofycoris baccarum, Eurydemafieberi ve Eurydema blandum {Pentatomidae: Pentatominae) türlerinin L-V. nymphal evrelerinin morfolojileri detaylı olarak çalışılmıştır. Yumurtaların dış morfolojileri yüzeysel olarak incelenmiştir. Ayrıca her türün nymphal evrelerinin teşhis anahtarı verilmiştir. Bu türlerin çeşitli nymphal evrelerinin morfolojik yapılarına ait ölçümler tablo halinde
Özet (Çeviri)
II ON THE MORPHOLOGICAL STUDIES AND DESCRIPTION OF NYMPHAL STAGES OF SOME PENTATOMIDAE SPECIES QgETEROPTEBA:WSECTAy Master Thesis Emin Ün GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY ABSTRACT In this study, the morphology of the L-V. the immature stages of Ancyrosoma leucogrammes and Graphosoma lineatum {Pentatomidae: Scutellerinae) and Carpocoris pudicus, Codophila lunulata, Codophila varia, Dofycoris baccarum, Eurydema fieberi and Eurydema blandum {Pentatomidae: Pentatominae) were studied in detail. External morphology of eggs were studied roughly. In addition, a key was given for each species based on nymphal stages. The measurements of the various nymphal morphological structures of these species were given in tables.