Küreselleşme süreci çerçevesinde Anadolu sermayesindeki zihinsel tutumların değerlendirilmesi: Kayseri örneği
The evolation of mental attifude in the capital of Anatolia during the process of global: The example of Kayseri
  1. Tez No: 348157
  2. Yazar: NERGİZ ZÜLFİKAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BELMA TOKUROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Anadolu, Sermaye, Zihinsel tutum, Kayseri, Globolization, Anatolia, Capital, Mental attifude, Kayseri
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Küreselleşme süreci çerçevesinde araştırmamızda belirlenen hipotezlerle Anadolu sermayesinin küreselleşmeye katılımı Kayseri?nin bu süreçteki zihni yapılanma değerlendirilmiştir.Birinci bölümde küreselleşme tanımı, oluşum süreci, küreselleşmeye karşı görüşlere yer verilmiştir.Gelişmekte olan bir ülke olarak küreselleşme sürecine ekonomik ve sosyal anlamda nasıl katıldığımız ve sürecin ülkemize olan etkileri ikinci bölümde anlatılmıştır. Üçüncü bölüm küreselleşmenin Anadolu ekonomisine ve İç Anadolu bölgemizde önemli bir ticaret yeri olan Kayseri?ye etkileri sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel ve dini açıdan ele alınmıştır. Anadolu sermayesinin zihni tutumları ve Kayseri?nin tarihten getirdiği özelikler anlatılarak günümüz dünyasıyla uyumu küreselleşme süreci çerçevesinde açıklanmıştır. Ele alınan bu konu da Kayserili iş adamlarının görüşlerine de yer verilmiştir,Sonuç bölümünde gelen değerlendirmeler yapılarak hipotezlerimizin bulgularına ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
At the process of participation to globalism, with the hypothesis that have been determined at our research, the participation to the globalism ofAnatolian Capital has been evaluated at the mental feasibility of Kayseri at this process.In the first part, the definition of globalism, process of formation, and the opinions against the globalism are considered.As a developing country, how we participate to the process of globalism economically and socially and the effects of process to our country are mentioned in the second part.In the third part, the effects of globalism to Anatolian economy and to Kayseri, that is a very important commercial place in our Interior Anatolian Region, are considered in the socio - economic and socio - cultural scope. The mental behaviors of Anatolian capital and the features that Kayseri has brought through the history have been told and the participation of it to the current world has been explained. Concerning this theme, the opinions of the businessmen from Kayseri have been evaluated. In the resultant section, the evaluations that are received are considered and the founding?s of our hypothesis have been reached at.