İkizce göleti ( Ankara ) kıyı bölgesi alg florasının incelenmesi
  1. Tez No: 34915
  2. Yazar: BANU EBRU PÜRSÜNLERLİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OLCAY OBALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Bentik algler, epipelik algler, epifitik algler, epilitik algler, tatlı sular, ikizce göleti, Littoral bölge, Benthic algae, epipelic algae, epiphytic algae, epilithic algae, fresh water, ikizce pond, littoral zone
  7. Yıl: 1994
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
i ÖZET Yüksek Lisans Tezi İKİZCE 6ÖLETİ (ANKARA) KIYI BÖLGESİ ALG FLORASININ İNCELENMESİ Banu Ebru PÜRSÜNLERLİ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabil im Dalı Danışman: Doç. Dr. Olcay OBALİ 1994 Sayfa 49 Jüri: Doç. Dr. Olcay OBALİ Prof. Dr. Aynur ÜNAL Prof. Dr. Mustafa KURU Bu araştırmada Temmuz 1993-Haziran 1994 tarihleri arasında Haymana İkizce guletinin bentik alg florası incelenmiştir. Benti k alg florası Bacillariophyta, Chlorophyta, Charophyta, Cyanophyta ve Euglenophyta divizyolarına ait 74 türden oluşmuştur. Mev¬ cut florada Bacillariophyta (diyatomeler) tür çeşitliliği ve hücre sayı¬ sı bakımından dominanttır. Bu gruptan Cymbella, Navicula ve Nitschia en fazla türle temsil edilmiştir ve devamlı mevcut cinslerdir. Oscillaton'a ve Ncrismopedia cinslerine ait türler ile, Spirulina Meneghim'ana ve Phormidium tenue ile temsil edilen Cyanophyta divizyosu ikinci hakim or¬ ganizma grubu olmuştur. Diğer divizyo üyeleri ise önemli olmamıştır. İkizce göleti bentik alg florası tür çeşitliliği ve miktar bakımından çok zengin olmayan bir alg topluluğu içermektedir.
Özet (Çeviri)
i i ABSTRACT Master Thesls The Research of the algal flora of the Littoral Zone of the İkizce Pond-Ankara Banu Ebru PÜRSÜNLERLİ Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Olcay OBALİ 1994, Page 49 Jury Assoc Prof. Dr. Olcay OBALİ Prof. Dr. Aynur ÜNAL Prof. Dr. Mustafa KURU in this study, the benthic algal flora of ikizce pond located at Haymana was examined between July 1993-June 1994. The benthic algal flora was composed of 74 species belonging to Bacıllariophyta, Charophyta, Cyanophyta, Chlorophyta and Euglenophyta divisions. in present flora, Bacillariophyta (diatoms) were dominated in respect to species diversity and density. in this group, Cymbella, Mavi çul a and Nitschia were the genera represented by many species. Cyanophyta was the second dominant group represented by the species of Spirulı'na tneneghim'ana, Oscillatoria, and Merismopedia and Phormidium tenue. Other division members were not in important quantities. The benthic algal flora of İkizce pond may describe as a poor in species diversity and richness.