Sivas'ta asayiş ve suç olayları (1566-1630)
Law and order criminial events in Sivas (1566-1630)
- Tez No: 349210
- Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN GÜRBÜZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Asayiş, Eşkıyalık, İsyan, Law and Order, Banditry, Rebellion
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Osmanlı Devleti yüzyıllar boyunca geniş bir alana yayılmış ve bu alanlarda hükmettiği kişiler ve toplumlar çeşitlilik arz etmiştir. Bu geniş çalışma alanı içerisinde Sivas?ta Asayiş Suç Olayları tezimizin temelini oluşturmaktadır. Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. 1.bölüm Osmanlı Ceza Hukuku, ikinci bölüm Sivas?ta Asayiş Suç olayları, Eşkıyalık, Devlete isyan, Asayiş Problemleri gibi alt başlıklardan oluşmaktadır. Bilimsel bir çalışma olabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalıştığımız bu çalışmamızda Sivas?taki toplum hayatına Suç olaylarıyla bakmaya çalıştık. Osmanlı tarihine küçükte olsa bir katkıda bulunabildiysek kendimizi mutlu sayacağız.
Özet (Çeviri)
The Ottoman Empire ruled the area for centuries, and a broad range of individuals and a wide variety of communities in the study area. Basis of the thesis in three parts in Sivas, Law and Order criminal events 1.chapter the second episode of the Ottoman criminal law in Sivas, the State Law and Order Criminal incidents of banditry, rebellion, such as public security sub-titles.Problems In this study, we tried to do our best to be a work in community life Sivas look at the events of the crime, though it is trivial contribution to the history of Osmanlı, we will count ourselves happy.