Implementation of Islamic Law in Europe: Improving relations with the Muslim world and integrating muslim minority in Europe
Avrupada İslam Hukukun uygulanması: İslam dünyasıyla ilişkileri düzeltilmesi ve Avrupadaki müslimanların entegrasyonu
- Tez No: 349294
- Danışmanlar: PROF. DR. RECEP ŞENTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: İslam Hukuku, Şeriat, İngiliz Hukuku, Yunanistanlı Müslümanlar, İngiliz Müslümanlar, Azınlık Hakları, Göçmenlik, Avrupalı Müslümanlar, Islamic Law, Sharia, British Law, Greek Muslims, British Muslims, Minority Rights, Immigration, European Muslims
- Yıl: 2011
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
Dinsel ve etnik azınlıkların uyumu ulusal ve uluslar arası politikada önemli bir araştırma konusu olmuştur. Bugün Avrupa'daki en büyük azınlık topluluğu Müslüman azınlıklardır. Bugün Müslüman azınlıkların Avrupa ülkelerinin dış politikalarına ve bu politikaların azınlıkların durumuna etkisi oldukça büyüktür. Bu azınlıkların hakim topluma entegrasyonu Avrupa'da çok tartışılan bir konudur. İslami finans ve bankacılık gibi mevzular hemen her Avrupa ülkesinde kabul edilirken bazı ülkeler Müslüman azınlıkların haklarını daha da genişletmişlerdir.Yunanistan kurulusundan itibaren Müslüman bir azınlığa sahip olan ve uluslararası anlaşmalara bağlı olarak, bu azınlığın uyumu için Müslümanlar arasında İslam hukukunu tanıyan bir ülkedir. Diğer yandan İngiltere, Müslüman azınlığın entegrasyon ve uyumu için kısa bir zaman önce İslam hukukunun ve İslami mahkemelerin uygulanmasını tanımıştır.Yunanistan bu hakları uluslararası anlaşmalar gereğince yüzyıldan uzun bir suredir tanırken, İngiltere uluslararası bazı gelimseler sebebiyle sadece kısa bir suredir tanımaktadır. Irak'ın işgali, 9 eylül ve 7 temmuz saldırıları ve benzer olaylar İngiltere'de Şeriat'ın uygulanması ile ilgili devam eden tartışmaları hızlandırmış ve 2007'de İslami hukukunun ve İslami mahkemelerin tanınması ile sonuçlanmıştır. Her iki durumda da İslami hukuk olarak uygulanan İslam Medeni Hukuku'dur ve bunun yanında diğer bazı benzerlikler ve farklılıklar da vardır.Bu çalışmada Yunanistan ve İngiltere'deki İslam Hukuku uygulamalarının arkasındaki nedenleri analiz ediyorum ve bu iki örneğin farklılık ve benzerliklerini ortaya koymaya çalışıyorum. Son olarak amacım azınlıkların, özellikle Müslüman azınlıkların, Avrupa `da ve diğer ülkelerdeki entegrasyon süreçlerine faydalı öneriler ortaya koyabilmek.
Özet (Çeviri)
The accommodation of religious and ethnic minorities became an important issue in politics and international relations. In Europe the biggest minority group today is the Muslim minority. Today, they have an important effect in European countries? foreign policies and vice-versa. The integration of this minority in the mainstream society has been an issue that is much discussed in Europe. Some issues, such as Islamic finance and banking, are accepted in almost all of Europe; whereas some particular countries went further to broaden the rights of the Muslim minority.Greece is a country that has a Muslim minority from its foundation, and to accommodate them they recognize the application of the Islamic law among its Muslim minority, based on international treaties. Britain, on the other hand, has recently decided to recognize the implementation of the Islamic law and the Islamic courts, to accommodate and integrate its Muslim minority.While Greece recognizes this right for over a century, because of international treaties, Britain does this only recently because of international events. The invasion of Iraq, the 9/11 attacks, the 07/07 attacks, and similar events have accelerated the ongoing debates about implementing Sharia law in Britain, and resulted in the recognition of the Islamic law and Islamic courts in 2007. In both these cases what is implemented from the Islamic law is the Islamic Civil Law, but there are many other similarities and differences as well.In this thesis I aim to analyze the reasons behind implementation of the Islamic law in both Greece and Britain; then I aim to see how similar and different these two cases are; and finally my goal is to come out with recommendations of how can the minorities, in this case the Muslim minorities, be integrated in Europe and elsewhere.