Okul yöneticilerinin görüşlerine göre 2012 yılında İlköğretim ve Eğitim Kanununda yapılan düzenlemenin (4+4+4) ilkokullarda uygulanışı üzerine bir değerlendirme
Elementary school administrators and education law in 2012, according to the views of the arrangement (4 +4 +4) an assessment of the implementation of primary schools
  1. Tez No: 349477
  2. Yazar: YILMAZ ADIGÜZEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CEMİL ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: 4+4+4 Eğitim Sistemi, idareci, okul yöneticisi, ilk okul, ortaokul, 4 +4 +4 education system, administrator, school administrator, elementary school, middle school
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu araştırma; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ilkokul ve ortaokullardan oluşmaktadır. Bu çalışma ile ilkokullarda ve ortaokullarda eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin işleyişi hakkında bu işi yapan asıl idareci ve öğretmenlerin uygulama esnasında karşılaştıkları güçlükleri ve düzenlemenin olumlu ve olumsuz yönlerini göstermek için hazırlanmıştır. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak; Anket kullanılmış alt problemlere ait veriler, okullarda mesleki kıdem olarak çeşitli yıllarda olan idarecilerin ankete katılmalarıyla veriler toplanmıştır. İki demografik değişkenli anket verilerinde ilişkili gruplar t testi uygulanmış, ikiden fazla demografik değişkenin olduğu verilerde ise varyans analizi( Anova) yapılmıştır. Anovaların anlamlı oldukları durumlarda tamamlayıcı testi olan Post Hoc (Scheffe) testi uygulanarak sonuçları tablolar halinde sunulmuştur.Son bölümde ise sonuç öneri ve tartışmalarda elde edilen sonuçların analizi belirtilmiş ve başka uygulayıcılar için öneriler ve gerekli tartışmalar bilimsel çalışmanın son bölüme eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
This study; consists of primary and secondary schools in the Ministry of National Education. In this study, elementary and secondary education, 4 +4 +4 arrangement of the main administrators and teachers engaged in this work on the functioning and difficulties encountered in the application of regulation has been prepared to show the positive and negative aspects. As a method of data collection; the survey used data from the sub-problems, the executives in the survey, the involvement of a variety of schools, professional seniority was collected. Two-sample t test was applied to the demographic variables associated with survey data, the data is more than two demographic variables in the analysis of variance (ANOVA). Complementary test cases, which are significantly (ANOVA) Post Hoc (Scheffe) test, the results were presented in tables. In the last section results obtained from the analysis of the results indicated the discussions and suggestions and recommendations for practitioners and the necessary discussions to another scientific study added to the last section.