Aile işletmelerinin kurumsallaşmasında profesyonel yönetimin rolu araştırması: Karaman bisküvi sektörü örneği
In institution of family business research professional managements role: Biscuit industry is an example of Karaman
  1. Tez No: 349491
  2. Yazar: MUSTAFA İNCEKARA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ADNAN ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Aile şirketleri, kurumsallaşma, profesyonel yönetim, Family companies, institutionalization, professional management
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Günümüz iş dünyasında var olan şirketlerin büyük çoğunluğu var olma savaşına aile içinde başlar. Bütün dünya ülkelerinde ve ekonomilerde bulunan işletmelerinin çoğunluğu aile işletmesi şeklindedir. Aile işletmelerinin kurulma sebepleri arasında; kendi işinin patronu olmak, aile servetini korumak ve çoğaltmak, aile bireylerinin maddi ihtiyaçlarını karşılamak, çevresel fırsatları değerlendirmek gibi birçok faktör etkili olmaktadır. Günümüz değişen koşullarından dolayı aile işletmeleri de günün gereklerini yerine getirmek zorundadırlar. Bu gerekler içinde günün koşullarına uygun yapılanmanın oluşturulması da bulunmaktadır. Bu yapılanmada şirketin kurumsal bir yönetim ile sağlanabilmektedir. Bir şirketin kurumsallaşması ise profesyonel yöneticilerin varlığı ile gerçekleşmektedir. Bu araştırmada da kurumsallaşma için profesyonel yönetimin önemi incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
In today?s business world, there exist vast majority of companies in the family war begins. In all countries and economies in the world that the majority of businesses in the form of family business. Among the reassons fort he establishment of family enterprises, their business to become the boss of the family fortune to maintain and augement yhe family members to meet their financial needs, such as environmental factors are effective in evaluating opportunities. Due to the changing conditions of today?s family business are required to fulfill the need of the day. These requirements made in accordance with the terms of the creation of the day as well. In this configuration can be provided with a management company?s business. The institutionalization of a company are held by the presence of Professional managers. This study also examines the importance of Professional managemment for ınstitutinalization.