Türkiye finansal raporlama standartlarının finansal tablolar üzerine etkileri ve Kahramanmaraş'ta bir alan çalışması
The effects of Turkish financial reporting standards on the financial statements: A study in Kahramanmaraş
- Tez No: 349519
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP HATUNOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Türkiye Finansal Raporlama Standartları, Türkiye Muhasebe Standartları, Finansal Tablolar, Turkish Financial Reporting Standards, Turkish Accounting Standards, Financial Statements
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Ekonomik ve siyasi açıdan birbirleriyle sıkı bir ilişki içerisinde olan ülkelerin ortak bir standart oluşturması Uluslar arası muhasebe standartlarının hızla gelişmesine ve yaygınlaşmasına neden olmuş bu durum Türkiye'yi de etkisi altına almıştır. Ülkemizin 1994 yılında Tek Düzen Muhasebe sistemine geçişinden bu yana Türkiye, muhasebe standartlarında gelişmeler ve değişmeler kaydetmiş özelliklede Avrupa birliğine uyum süreci, ülkemizin Uluslar arası Muhasebe Standartlarına yönelmesini zorunlu kılmıştır. Bu nedenle yapılan her değişiklik eski standartların değişmesine neden olmakla beraber muhasebe standartlarını ve finansal tabloları farklı açılardan etkileyip güncellemektedir. Bu çalışmada Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına geçişte ülkemizde kullanılan finansal tabloların nasıl etkilendiğinin araştırılması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
That the countries which have close relationship economically and politically create a common standard caused that international accounting standards develop rapidly and become widespread and this situation took affect Turkey. Since our country started applying uniform accounting system in 1994, Turkey has got ahead on accounting standards espeacially adaptation process to European Union necessitated that our country gravitate to international accounting standards. So any changes made cause that old standars change also update accounting standars and financial statements differentially. This study aims to investigate that Turkish Financial Reporting Standards applying how financial statement used in our country affect.