The nature of financial innovations: A post-schumpeterian analysis
Finansal yeniliklerin doğası: Post-schumpeterci analiz
  1. Tez No: 350171
  2. Yazar: PELİN BULGURLUOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇINLA AKDERE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Joseph A. Schumpeter, finansal yenilik, yaratıcı yıkım, girişimcilik, kapitalizm, Joseph A. Schumpeter, financial innovation, creative destruction, entrepreneurship, capitalism
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Bu tez, post-Schumpeterci bir yaklaşım ele alarak finansal yeniliklerin doğasını analiz etmektedir. Bu tezin amacı, Schumpeter'in reel ekonomide yer alan girişimci yenilik analizinin aynı zamanda finansal yeniliklerin dinamiğinin anlaşılması için teorik bir çerçeve sunuyor olduğunu göstermektir. Bu yüzden bu tez, Schumpeter'in yenilik kavramının, bugünün finansal yeniliklerinin dinamiği analizinde bir rehber olarak kullanılabileceği fikrini ileri sürmektedir. Bu açıdan bu tez, finansal yeniliklerin analizi üzerinden, kapitalist sistemin evriminin post-Schumpeterci bir tanımlanması olarak değerlendirilmelidir.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the nature of financial innovations by taking a postSchumpeterian approach. The aim of this thesis is to show that Schumpeter's analysis of entrepreneurial innovation, which takes place in the real economy, proposes also a theoretical framework for understanding the dynamics of financial innovations. Therefore, it suggests that Schumpeterian notion of innovation can be used as a guide in analyzing the dynamics of financial innovations today. In this respect, through the analysis of financial innovations, this thesis should be considered as a post-Schumpeterian description of the evolution of the capitalist system.