Kur'an'ın aile problemlerine bakışı
Quran's view of family problems
- Tez No: 350797
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET SAİT ŞİMŞEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'an, Aile, Ġslam, Quran, Family, Islam
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Aile, toplumun temelidir. Aile, insanlık tarihinin en eski müessesesi olmakla beraber, her toplumda varlığını ve önemini korumuştur. İslam dininde evliliğin devamı esastır. Ailenin devamını sağlamak için her türlü çareye başvurulduğu halde bazen evliliğin sona ermesi, devamından daha hayırlı olabilir. Günümüzde modernleşme, sanayileşme, teknolojik gelişme, kentleşme ve yaşam felsefesindeki değişim süreçlerinin ortaya çıkardığı oluşumlar, başta insan ilişkileri olmak üzere toplumu ve aileyi derinden etkilemiştir. Bu nedenle biz de tezimizde bu konu üzerinde çalışmayı uygun gördük.Çalışmamız, girişten sonra iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, araştırmanın konusu, önemi ve yöntemi hakkında gerekli açıklamalar yapılmıştır. I. Bölüm?de, aile kavramı hakkında genel bilgi verilmiş olup, II. Bölüm?de ise, günümüzde meydana gelen aile problemleri üzerinde durulmuş ve bu problemlere, Kur?an ayetlerine dayanarak çözümler üretilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Family is the foundation of the community. Being the oldest institution of the human history family has protected its existence and importance in every community. In Islamic religion, continuation of the family is essential. Although all kinds of remedies have been tried for the continuation of family, sometimes it can be better for the marriage to come to an end than to continue.Nowadays; modernization, industrialization, technological development, urbanization and the formations that are caused by the change processes in life philosophy have deeply affected especially human relations and also community and family. That is why we chose to work on this topic in our thesis.Our work consists of two parts after introduction. In the introduction part, there are required explanations about the subject, purpose, significance and method of the research. In the first part, there is general information about the family concept and in the second part, the family problems that occur today are being elaborated and solutions of these problems are being tried to be produced based on the Quran verses